Lukijoilta: Loukkaantuminen turhasta

Ihmiset on totutettu liian hyvälle, nykyään loukkaannutaan lähes kaikesta. Liika varovaisuus on karhunpalvelus ihmisen kehitykselle, kaikki tieto tai palaute ei voi olla aina kivaa.

Varsinkin jos töppäät, palautteen pitääkin olla negatiivista.

Lasten kylätapahtumassa hiihtokilpailut peruttiin, kun jonkun mielestä lapsen pitää saada vain hyvää palautetta ja häviäminen haittaa kehitystä.

Se ei edes riitä, että kaikki saisivat saman palkinnon ja kehut maalissa.

Ihmisen elämä on vastoinkäymisten kestämistä ja käsittelyä. Läheisiä menehtyy, omat lapset törttöilevät, itse mokaa, koulussa kiusataan, töissä tulee tehtyä vääriä päätöksiä, terveys reistaa yms.

Ihmisen pitää oppia kestämään myös eriävät mielipiteet ja kritiikki.

Nykyään poliitikko tai virkamies, joka tekee miljardivahingot tai mokaa jotenkin muuten, valittavat, kun ihmiset ”maalittaa” ja ”vihapuhuu”. Missä on yksilön vastuu? Jos saat 10 000€ per kk palkkaa ja töppäät, niin mielestäni siihen palkkaan kuuluu jo itsessään vihaisen palautteen lisä. Kestä kuin mies! (Tai henkilö, ettei joku loukkaannu).

Sananvapauden rajoittajia kasvaa myös nykymenetelmällä. Tarhassa ei pestä enää suuta saippualla niin kuin minua, siitä tulisi syyte. Koulussa menestyjien kehuminen loukkaa muita. Kiusaajaa ”ymmärretään” ja kiusattu joutuu vaihtamaan koulua.

Ei ole ihme, että nykyiset jo aikuisetkin haluavat kieltää kaiken negatiivisen puheen, kun koko lapsuus on rakennettu positiivisen palautteen varaan.

Kyllä aikuisten pitää kestää negatiivisia asioita ilman, että jokaisesta asiasta tehdään poliisitutkinta. Nyt vähän sisua kehiin!

Ville Hämäläinen

perussuomalainen

Vaasa

Kommentoi