Lukijoilta: Lukekaa hyvät ihmiset!

Lukutaito on useilla suomalaisilla heikkenemässä. Nykyään uutiset katsotaan televisiosta, tarinat katsotaan elokuvista ja lukeminen jää vähälle. Nykyaikana on helppo olla lukematta.

Lukutaito on kuitenkin jokaiselle hyvin tärkeää. Työelämässä sinun täytyy lukea erilaisia tekstejä, on haaveammattisi sitten melkein mikä tahansa. Oli työ sitten laulaja tai urheilija, niin sinun täytyy osaa lukea vähintäänkin työsopimus.

Totta kai on hyvä pitää kiinni sosiaalisista suhteista ja käydä koulua, eivätkä harrastuksetkaan paha asia ole, mutta eikö sinulla voisi olla aikaa vielä yhdelle harrastukselle: lukemiselle.

Ei lukemiseen tarvitse monta tuntia kuluttaa.

Mielestäni kirjojen lukeminen on hyvää ja samalla hyödyllistä viihdettä. Lukeminen sivistää, parantaa lukutaitoa ja laajentaa sanavarastoa.

Lukeminen voi yhdistää. On mukava keskustella ystävien kanssa jostain yhdessä luetusta kirjasta. On hyvä aloittaa nuorena lukemaan kirjoja, jotka voivat olla viihdettä, kun aikuisena pitää lukea vaikeampaa tekstiä.

Minulla on hyvä idea, jolla ihmiset saadaan lukemaan.

Jos jokainen lukee aina yhden kappaleen tai osan mieluisesta kirjastaan illalla ennen nukkumaan menoa viikon ajan, ja miettisi vasta sen jälkeen, pitääkö kirjasta vai ei. Jos ei pidä, niin voi kokeilla jotain toista kirjaa.

Kannattaa etsiä netistä kirjavinkkejä ja arvosteluja löytääkseen hyvän kirjan ja kannattaa käydä vaikka kirjastossa lainaamassa haluamansa kirjan.

Näin saataisiin ainakin niille uusi harrastus, jotka eivät ennen ole innostuneet lukemisesta, ja he voisivat pitää siitä sittenkin. Eikä lukemisesta ainakaan mitään haittaakaan olisi.

Tuure Joensuu

Pruukin yhtenäiskoulu, 8. lk

Seinäjoki

Kommentoi