Lukijoilta: Luomankylän koulukuljetuksesta

Täältä Peräseinäjoen Luomankylältä on jo usean kymmenen vuoden ajan kuljettu kouluun kylää halkovan Luomantien varrelta järjestetyllä koulukuljetuksella. Järjestely on ollut toimiva ja paikallisten autoilijoiden tarjoama palvelu ensiluokkaista ja lapsiystävällistä.

Tämä hienosti toimiva järjestely ei ole Seinäjoen perusopetuksen johtavien viranhaltijoiden mieleen, sillä he ovat päättäneet laittaa alakouluikäiset lapset kulkemaan pitkin huonosti hoidettua tietä Virtaintien varteen, jopa yli kahden kilometrin matkan.

Tiellä ei ole kevyen liikenteen väylää, ei pientareita, eikä liioin säädyllistä talvikunnossapitoa. Tämän tietävät kaikki kyläläiset liiankin hyvin.

Lapsien etu näyttää olevan perusopetuksen virkamiehille täysin toissijainen asia, sinne vain turverekkojen ja levikepyörien sekaan.

Mutta ehkäpä muutokset ovatkin osa kaupungin virkamiesjohdon strategiaa, jolla lapsiperheet saataisiin muuttamaan keskustoihin, pois sivukyliltä kuluja aiheuttamasta.

Ensin viedään koulut, heti perään koulukuljetukset. Tämä on tosin ristiriidassa kaupungin mainoskyltin sanomaan, jossa kyläämme markkinoidaan.

Jatkossa kyltin tekstin tulisi olla: ”Tule asumaan Luomankylään, jos lastesi turvallisuus on yhdentekevää.”

Hanna ja Esko Lahti

Maarit ja Markku Laurila

Jonna ja Jyrki Lauttamus

Terhi Yrjänäinen

Luoma, Peräseinäjoki

Kommentoi