Lukijoilta: Lyhyesti

Sudet ja kenen silmin katsottuna

Sudet ovat suojeltuja ja ihania eläimiä niille ihmisille, joille ne eivät aiheuta minkään sortin uhkaa. Ei uhkaa jokamiehenoikeuksien turvallista toteuttamista, ei elinkeinon harjoittamista, ei lemmikkien pitoa eikä turvallista elinympäristöä lapselle.

Onko todella niin, että Suomi havahtuu susiongelmaan vasta kun susimäärät ovat hallitsemattomalla tasolla? Kuka kantaa vastuun, kun ensimmäinen suden raatelema lapsi on otsikoissa? Mihin pusikkoon säntäätte piiloon te, jotka nyt nauratte tälle kysymykselle ja vähättelette susien aiheuttamaa uhkaa maaseudulla?

Kantavatko itse kansalaistottelemattomuutta kannattavat vihreät vastuun Suomen susikannasta ja sen aiheuttamista tuhoista? Hetken kuluttua hirvet ja peurat ovat nähtävillä vain eläintarhoissa. Nyt vasamäärät ovat jo romahtaneet.

Lentolippu minullekin

Erämaareitti väärässä paikassa

Olemme lukeneet uutisia erämaavaellusreiteistä Varpulan tekoaltaan itäpuolelle. Hanketta ajaa ensisijaisesti Pohjanmaan luonnonsuojelupiiri.

Tuntuu suorastaan kornilta, että erämaareittiä suunnitellaan voimakkaasti säännösteltyjen tekoaltaiden, turvetuotantoalueiden ja moottoriradan välittömään läheisyyteen. Etelä-Pohjanmaalta löytyy tuskin huonompaa ”erämaa-aluetta” em. tarkoituksiin. Vahvasti voi epäillä hankkeen ajajien luonnontuntemusta tai tarkoitusperiä.

Mutta kyse ei olekaan vaellusreitistä vaan kansallispuistohankkeen edistämisestä. Toki kansallispuisto toteutuessaan lopettaa tekoaltaiden säännöstelyn, ennallistaa ojitetut talousmetsät, sulkee turvetuotantoalueet ja moottoriradan. Mutta alue ei sovellu siltikään suojelualueeksi, siellä ei ole lain edellyttämiä luontoarvoja.

Kansallispuisto tekoaltaille, turvetuotantoalueille ja talousmetsiin on pakkomielle. Jonkin ringin sisältä olisi sanottava, että ”Hei, mutta eihän keisarilla ole vaatteita” ja palattava suojelun alkupisteeseen.

Paljon alueella liikkunut

Hevoseton hevosreitti?

Tuomikylässä on hieno harraste- ja treenimahdollisuus hevosille ratsain sekä ajaen! Hevosreitti on osa Seinäjoki–Ilmajoki-elämysliikuntareitistöä. Valitettavasti tämän reitin osa on myös kokenut samaa kohtaloa kuin muutkin reitit Kyrkösjärven alueella. Eli hevosreitillä ei saisi hevosilla liikkua?

Eräät henkilöt ovat katsoneet oikeudekseen estää autoillaan hevosella ajon harjoitussuoralla, aiheuttaen vaaratilanteen kaikille osapuolille. Reitille on moottoriajoneuvoilla ajo kielletty, mutta nämä henkilöt ajelevat hevosen edessä ja takana sekä estävät autoillaan etenemisen.

Saaliseläimenä hevonen on hyvin säikky kaikenlaisille yllättäville tilanteille ja säikähtäessään saattaa nousta pystyyn, potkia, juosta ”täyttä neljää” tms. Eli aiheuttaa itselleen, ratsastajalle/ajajalle tai sivullisille suurta vaaraa!

Onko jokin vakava onnettomuus satuttava, ennen kuin tämä tahallinen vaaratilanteiden aiheuttaminen loppuu? Toivoisi, ihmisten elämään toisenlaista sisältöä kuin kiusanteko.

Oliski ollu

En ole katkera, mutta...

Tämä aihe koskee varmasti monia, monia ikäihmisiä. On kysymys ikäihmisten ”unohtamisesta”. Tai asiat menevät täysin väärin päin.

Silloin kun lastenlapset olivat pieniä, niin olit kova sana.Aina valmiina auttamaan ja muutenkin tiivistä kanssakäymistä. Mutta pikkuhiljaa lasten kasvaessa tämäkin alkoi hiipua. Kerran viikossa, kahdessa velvollisuussoitto ja jouluna ja juhannuksena kutsu kylään. Ja siinä se suurin piirtein sitten onkin.

Nyt vähän emmin, uskaltaisiko käyttää sanaa, josta eräs johtohenkilö sai peräti potkut sitä käyttäessään. Mutta otan riskin, koska ei tässä ole mitään menetettävääkään ja se on ”ihmisroska”.

No tässä tapauksessa se ei ole nyt niin radikaali ilmaus kuin missä sitä ensin käytettiin. Mutta niin olemattomaksi sitä itsensä joskus tuntee itsesäälin iskiessä. Eihän se näinpäin saisi mennä, eikä tässä kiitoksen tarpeessa olla vaan aidon välittämisen ilman taka-ajatuksia.

Tästä ilmiöstä on ihan turha syyttää kiireitä, koska aina löytyy tekosyitä, jos asia ei kiinnosta. Kyllä se pitkälti on luonnekysymyskin. Mutta mikään ei ole kamalampaa kuin huolenpito velvollisuudesta. Sitä saa vierailtakin, jos on rahaa maksaa.

Realisti

Ei verkkopankissa – ei huijata

Verkkopankkia kehutaan, mutta on siinä yksi puute. Voi joutua huijatuksi. Kun pysyy poissa sieltä, niin ei lähetä vahingossakaan tilitietojaan huijareille.

Mihinkään kyselyihin ei kannata vastata. Vaikka olisikin rehellinen puuha, niin alkaa tulla niitä evästeitä. Eväät minä haen kaupasta.

Huijatuksi tulleita on paljon, monet ei vaan julukee tunnustaa.

Kulkijapoika

Lapua

Kommentoi