Lukijoilta: Lyhyesti

Virheellinen mielikuva

Miksi luodaan mielikuva, että ay-toiminta on jonkun puolueen omimaa? Toiminnassa on jäseninä mukana laidasta laitaan sekä sitoutumattomia. Ilman mitään ”ryhmäkuria” järjestöt toimivat yhtenäisesti, kun on kyse työntekijöiden oikeuksista.

Kun maan hallitus on pettänyt lupauksensa tai ainakin vesittänyt, niin on syytä suhtautua kaikkiin muutoksiin suurella varauksella. Esityksistä ei voi käyttää nimitystä ”uudistus”.

Sipilä menetti kasvonsa ja sai ”yrittäjien asiamiehen viitan”, kun heti hallituskauden alussa julisti 100 tunnin lisätyöaikatavoitteen. Kikyssä maksajiksi tulivat työntekijät ja opiskeljat sekä sairailta nyysittiin loput.

Irtisanomissuojan muutoksilla jaettaisiin työmarkkinat kahteen kastiin. Perustuslakikin taitaa mainita jotakin yhdenvertaisuudesta. Yrittäjäjärjestöjen edustajat ”kuolaavat” lakiesityksen puolesta, unelmoiden Iiro Viinasen vuosien takaisen toiveen toteutumista: ammattiliitot polvilleen.

Paula Sihto on ansiokkaasti rohjennut kirjoittaa totuudesta ja häntä joukolla nyt pyritään nujertamaan. Hatunnosto hänelle!

Juhani Rytkönen

Seinäjoki

Elisan palvelusta

Minulle tulee liittymästä lasku paperisena. Taannoin se tuli joka toinen kuukausi, koska en soita paljon, vaan kun ovat alkaneet laskuttaa 2,90 euroa paperilaskusta, alkoi myös lasku tulla kuukausittain vaikka soittaminen ei ole lisääntynyt. Tästä voi vain päätellä, että paperilaskutus on tuottoisaa bisnestä, vaikka toisin ovat väittäneet. Elisa ei todellakaan ole pyrkimässä paperin käytön vähentämiseen.

Toisena asiana palvelusta. Kun soittaa asiakaspalveluun ja käännetään johonkin toiseen numeroon, kannattaa varata hyvä asento odottamiseen koska sieltä ei kukaan vastaa, vaan saat kuunnella hittejä vuosien varrelta. Tietenkin maksat tästä nautinnosta Elisalle ”palvelurahaa” koko odottelun ajalta.

Ala-arvoista palvelua maksaville asiakkaille koko rahalla!

Kiitos ei!

Laihia

Kaupungista itään normaali ohrasato

Kaikkialla mediassahan ainakin alkusyksyllä toitotettiin sitä, kuinka ohrasato jäi Etelä-Pohjanmaallakin viidenneksen normaalia pienemmäksi. Poikkeuksen tästä muodostaa eräs alue noin 10 km Seinäjoen keskustasta itään, siellä kolmelta ohrapellolta saatiin ihan normaalin suuruinen sato. Tämä saattaa johtua suurelta osin siitä, että kyseisellä alueella satoi kesäkuussa 95 mm normaaliarvon ollessa 55 mm eli kesäkuu 2018 oli siellä melkein 75 prosenttia normaalia sateisempi.

Oikea-aikaisuuttako?

Kaupungin ympäristön ylläpito

Mielestämme kaupungin ympäristö on todella epäsiistin näköinen, vaikka huoltoyhtiöitä on käytössä. Monesti ihmiset saattavat ajatella, että kun alue on jo valmiiksi epäsiisti, on helpompi heittää omatkin roskat sekaan. Perus kevät- ja syyssiivoukset tehtäisiin kunnolla kaikkien hyväksi.

Erityisesti Marttilan, Joupin, Tanelinrannan, Hyllykallion alueet ovat täynnä edellisvuodenkin lehtikasoja ja maatumattomia roskia sekä tupakantumppeja ja koirien yms. ulostetta.

Mielestämme voitaisiin lisätä pylväisiin koirankakkapusseja ja isompia roskiksia ympäri kaupunkia. Jokainen voisi jatkossa katsoa omat roskansa roskiksiin. Kaupunki voisi hyödyntää huoltoyhtiöiden käyttöä vai kenelle nämä kuuluvat?

Wilma, Roosa ja Jenna

Sudet pois asutuksen läheltä

Susien määrä on lisääntynyt paljon viime aikoina asutuksien läheisyydessä. Mielestämme asialle täytyisi tehdä jotain, esimerkiksi ajaa sudet syvemmälle isoihin metsiin, ettei niistä syntyisi vaaraa ihmisille.

Mitä esimerkiksi joku pieni lapsi tekisi, kun hän on leikkimässä ulkona ja susi tulee hänen lähelleen eikä lapsi ymmärrä tilanteen vaarallisuutta? Entä jos lapsi luuleekin, että kyseessä on koira ja yrittää leikkiä sen kanssa? Nykyään sudet ovat niin ”kesyjä”, etteivät välttämättä edes pelkää ihmistä.

Mitä itse tekisit, jos kohtaisit suden lähietäisyydeltä? Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella on uutisoitu paljon uusia susihavaintoja; varsinkin syrjäisemmissä paikoissa, mutta myös keskustan alueella.

Paikkakunnalla, jossa asumme on myös tehty susihavaintoja ja se on muuttanut uskallustamme siten, ettemme kovin helposti uskalla mennä metsään, varsinkaan pimeällä.

Jemina ja Julia

Sote-opiskelijoiden opetustilat

Seinäjoen pitäisi panostaa ammattikoululaisten opetustiloihin. Opetustilat ovat Areenassa rajalliset (neljä luokkaa käytössä). Osa opiskelijoista on Koskenalantiellä.

Saimme siirron Areenalle Koskenalantien sisäilmaongelmien takia. Tiedämme, että tilanne on vaikea ja opetustiloja vaikea löytää, mutta toivoisimme tiloihin muutosta.

Jasmin, Milja ja Veera

Kommentoi