Lukijoilta: Lyhyesti

Vaalirauhaa

Fiksut ehdokkaat ja vaalipäälliköt erottuvat taas joukosta. Osaavat tuoda esiin ehdokkaiden vahvuuksia ja tukevat kampanjan aikana.

Se ihmetyttää, että missä kabineteissa näitä ehdokkaita ja vaalipäälliköitä syntyy? Levittävät perättömiä huhuja, mustamaalaavat alueensa muita ehdokkaita julkisesti, oman ehdokkaan tukeminen jää lapsipuolen asemaan. Ehkäpä se kertoo jotain meidän kunkin arvomaailmasta ja kuinka kohtelemme toisiamme.

Ääni fiksulle

Ihmisestä ei ole maapallon tuhoajaksi

Aivan yleisesti väitetään, että ihminen tuhoaa maapallon. Kyllä ihmisen ja koko ihmiskunnan kykyä yliarvioidaan suuresti. Maapallo kyllä kärsii ja rapistuu ihmiskunnan ahneuden ja riiston takia, mutta kyllä se puolensa pitää. Jos jotain tuhoutuu, niin ensiksi tuhoutuu ihmiskunta, joko osittain tai kokonaan riippuen ihmisten tyhmyydestä. Ihmisten määrä lisääntyy ja lisääntyy ja samanaikaisesti ilmastonmuutoksen myötä ravintoa ei enää riitä kaikille. Syntyy sotia, tauteja ja pakolaisia kun nälkä ajaa ihmiskunnan hulluuden partaalle.

Seurauksena on romahdusmainen väkiluvun väheneminen ja sitä myötä maapallo pelastuu ja alkaa hidas toipuminen. Ihmiskuntakin toipuu, ikävä kyllä, entiselleen ja lopulta sama hulluus toistuu. Ei mitään uutta auringon alla. Maapallo pyörii.

Sergei Butiloff

Kommentoi