Lukijoilta: Lyhyesti

Aikuiset somessa, hei haloo!

Seinäjoen Lyseon oppilaat marssivat kierrätyksen puolesta. Ilkka julkaisi tästä jutun, jonka jakoivat myös Facebook-seinälleen.

Henkilökohtainen someraivoni puhkesi. Kommenttikentästä löytyy setiä, jotka epäsuorasti haukkuvat ja naureskelevat nuorten marssille. Kommenttien sävy oli tämänlainen: ”Marssimisen sijaan ajan olisi voinut käyttää roskien keruuseen”, ”mäkkärin parkkipaikalla näkee ilmastoahdistuneita nuoria, jotka heittävät roskansa maahan, kun eivät ahdistukseltaan jaksa viedä niitä roskiin”.

Ilmastomuutos tai ilmastoahdistus, siihen en halua ottaa kantaa, mutta aikuisten somekäyttäytymiseen kyllä. Aikuiset tulevat kommentoivaan ”jotain nasevaa”, nuoriin liittyvään asiaan, jotta saisivat mahdollisimman paljon tykkäyksiä kommenteilleen.

Naureskelevat että ”hah hah, tyhmät nuoret, minä olen viisas”. Tietenkin olet, aikuinen on viisaampi kuin nuori ja sen takia käyttäytyminen nuoria kohtaan ei voi olla lapsellista.

Jos teidän aikuisten asenne on nuoria kohtaan hyvin vastahakoinen ja negatiivinen, niin lupaan, että se on myös nuorilla teitä kohtaan ja se voi näkyä mopon huudattamisella kotikadullasi keskellä kesäyötä.

Äitini opetti lapsena minulle sananlaskun ”jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, kannattaa olla hiljaa”. Tällä kirjoituksella tuota sananlaskua saatoin rikkoa, anteeksi äiti siitä, mutta aikuiset muistakaa tuo sananlasku myös somessa.

Muutetaan asenteet

Suloinen vauva?

Suomessa syntyy vuosittain 50 000 vauvaa. Iltapäivälehtien mukaan suloisia vauvoja syntyy maailmassa vain kuninkaallisille, filmitähdille ja muulle joutoväelle. Otsikko lehdissä on kovin vääristelevä ja osoittaa median osaamattomuutta.

Malja

Orpo mokasi jälleen

Kokoomuksen Petteri Orpo kompasteli toistamiseen pahemman kerran esittäessään kovista hallituspohjaa muodostettaessa.

Kaikki muistavat hoitajamitoituskeskustelun, jossa tuli selväksi, että kokoomus ja sen kannattajat eivät halua panostaa vanhusten hoitoon. Vähäosaiset, työttömät ja sairaat saivat tuntea kokoomusraippaa Sipilän hallituksen aikana. Kokoomusta äänestäneet hyväksyivät tämän kurittamisen.

Kun keskusta ilmoitti siirtyvänsä oppositioon, niin ylimielinen Orpo luuli, että nyt isketään Rinteen pöytään kovat arvot ja mennään hallitukseen heiluttamaan keppiä oikein kunnolla. Vähäosaisille entistä tukalammat olot. Yrityksille ja hyväosaisille tietenkin lisää verorahaa osinkoihin ja osakkeisiin.

Toivottavasti nyt saadaan sellainen hallitus, joka ymmärtää tavallisen ihmisen arkea ja antaa tilaa inhimillisyydelle myös päätöksenteossa.

Ihminen ensin

Ennenaikainen kuolema

Mikä on niin sanottu ”ennenaikainen kuolema”? Jokaisella elämällä on aikansa. Elämän janalla on alku ja loppu. Se aika voi olla lyhyt tai pitkä. ”Ennenaikaisia” kuolemia tulee tupakasta, alkoholista, roskaruoasta, liikenteessä, mielenterveysongelmista johtuvista itsemurhista ja niin edelleen.

Hysteerinen ilmastovouhotus Suomessa on suhteetonta. Suomen paikkaa maailman kartalla ei voi muuttaa. Kuten nyt olemme saaneet todeta siitä niin kutsutusta ilmastonmuutoksesta toukokuussa täällä perä-Pohjolassa.

”Ennenaikaisista” kuolemista huolimatta mummonmökkiä on lämmitettävä edelleen polttopuilla.

a.D.2019

Alavus

RKP, vihreät ja tarhaus

Turkistarhausta harjoitetaan paljon RKP:n alueella aikakin Pohjanmaalla.

Tulee vääjäämättä mieleen tarhaajien elinkeinon häirintää suoritetun aiemmin juuri vihreämielisten toimesta. On salaa kuvattu ja tunkeuduttu luvatta tarhoille ja jopa navetoihin kuvaamaan eläimiä ja pyritty kaikin keinoin vaikeuttamaan talollisen ja tarhaajien elinkeinoa. Jos vähänkin muistelee taaksepäin, niin tällaisia tapauksia on ollut useita.

Vissiin ministeriys ja hallitukseen pääsy on sumentanut RKP:n. Siis ollaan valmiita ilmaston pelastamiseen ja hiilinielujen vähentämiseen, vaikka ajamalla joidenkin elinkeino ahtaalle osallistumalla vihervasemmistolaisten vaatimuksiin!!!

Tarhurin kaveri Munsalasta

Omaedustajat

On suuri vääryys ja äänestäjistään välittämättä jättämisestä sellaiset, jotka ovat päässeet eduskuntaan ja ovat ehdolla EU-vaaleissa. Ei ole ahneudella rajaa. Kyllä pitäisi kunnioittaa äänestäjiä, jotka ovat äänestäneet teidät nimenomaan eduskuntaan.

Tällainen toiminta pitäisi ehdottomasti kieltää, mutta tehän saatte tehdä mitä vain.

Kansanedustaja-nimitys pitäisi muuttaa nimeksi omaedustaja. Eipä tarvitse EU-vaaleissa äänestää.

Ihmettelijä

Kommentoi