Lukijoilta: Lyhyesti

Turhanpäiväisiä uutisia

Mutta nämä uutiset ovat mainio inspiraation lähde kritiikkiin. Tämänkertaisen laukaisi ilmoitettu rahasumma. Oikeudessa oli Turussa tuomittu tuhopolttaja 1,8 miljoonan euron korvauksiin. Ei ole kirjoitusvirhe.

Olen niin kauan kuin muistan ällistellyt tätä käytäntöä. Vaikka miten päin pyörittelee tätä asiaa, niin ei aukea. Ensinnäkin tämä tekijä ei voi olla syyntakeinen, joka tällaista tekee. Ja mistäköhän nämä korvaukset repäistään, mistäköhän? Pidetäänkö meitä ihan pelleinä vai onko lainsäädännössä pykälä, että näin pitää toimia?

Toisin sanoen valtio maksaa korvaukset ja tekijä pääsee kuin koira veräjästä. Eikö se näin mene, maalaisjärjellä tulkittuna?

Realisti

Tieteellinen virka

Tiesitkö, että jokainen suomalainen kunta voi laillisesti mitätöidä useimmat ylemmät TIEDEkorkeakoulututkinnot, ja edellyttää (lähes) jokaiseen julkiseen virkaan kelpoisuusehdoksi VAIN soveltuvan ylemmän AMMATTIkorkeakoulututkinnon!

Sitä odotellessa. Lämmintä kesää.

Sosionomi (ylempi AMK)

Seinäjoki

Posti rikkoi pakettini

Moniko on tyytyväinen Postin palveluihin ja onko pakettisi säilynyt ehjänä vai rikkoontuneena postin käsittelyssä?

Itselleni kävi näin: Lähetin paketin särkyvillä tarroilla Kasperin R-kioskilta Jimm’s pc storelle. Jimm’s ilmoitti minulle muutamanpäivän kuluttua, että paketti on rikkoontunut ja paketissa ei ole särkyvän tarroja.

Mitä tapahtui Postilla? Kuka repi tarrat? Paketin sisällä oli tonnin tietokoneeni lasikotelossa, kotelon ladit tosin ovat käsiteltyä lasia ja eivät mene rikki kovinkaan helpolla. Postissa paketti kuitenkin särkyi ja särkyvän tarrat oli revitty irti Jimm’sille mentyään.

Onko tämä teidän kuluttajien mielestä hyvää Postin palvelua. On ilmeisesti pakko Suomessa maksaa kalliisti Postille mikäli haluat, että pakettisi säilyy ehjänä perille.

Micazu

Kiihtyykö viinaralli vasta syksyllä?

Virolaiset ovat huolissaan siitä, että suomalaisten oluenostot ovat romahtaneet viidenneksellä. Syynä on Viron huima alkoholiveron korotus. Viinaralli niin Suomesta kuin Virostakin on kääntynyt Latvian puolelle.

Veronkorotuksen piti sekä tuoda lisää rahaa valtion pohjattomaan kassaan että vähentää alkoholinkulutusta, mutta kävikin päinvastoin: verotulot romahtivat ja alkoholinkäyttö lisääntyi.

Nyt Viro on päättänyt laskea alkoholiveroa, mutta vain 20 prosenttia. Alennus astuu voimaan heinäkuun alussa.

Koska veronalennus on melko vaatimaton sen nostoon nähden, ei viinaralli Suomesta Viroon varmaankaan pyörähdä vauhtiin heti heinäkuun alussa. Mutta syksymmällä, tai kun alkoholiveron korotus Suomessa saadaan voimaan, Suomen veronkorotus ja Viron veronalennus yhdessä voivat olla niin suuri tekijä, että viinaralli suuntautuu taas Viroon ja ostosmatkat Latviaan vähenevät.

Tällä on tietenkin suotuisa vaikutus Helsingin ja Tallinnan välillä operoiville laivalinjoille, joten niiden valtionapuja voidaan vastaavasti vähentää arvioidun alkoholiveron menetyksen verran.

Tällä tavoin kaikki osapuolet voittavat.

Hissanmaikka

Seinäjoki

Kommentoi