Lukijoilta: Lyhyesti

Masennus on vakava sairaus

Masennus on todellakin kuolemanvakava sairaus, joka vaatii lääkitystä.

Minulla on 40 vuoden kokemus sairaudesta perheenjäsenenä. Potilas on erittäin lääkekielteinen, mikä yleistä onkin psyykkisesti sairailla. Seurauksena suuri itsemurhavaara.

Omaisten taakkaa lisäävät sivulliset ehdotellen potilaalle luontaistuotteita ym. humpuukia ”lääkkeeksi” sekä liikuntaa, vaikka potilasta ei saa rautakangellakaan väännetyksi sängystä ylös. Perinnöllistä alttiutta on, eikä hänellä ollut tajua avohoidon ohjeiden mukaisesti aloittaa kevyttä lääkitystä pysyäkseen hyväkuntoisena.

Kyse on kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, jolloin maanisessa vaiheessa tehdään suurta taloudellistakin vahinkoa itselleen ja muille. Tämä kiertokulku on jatkunut yhä uudelleen ja uudelleen. Seurauksena työkyvyttömyyseläke nuorena ja ”raskaat lääkitykset” suljetussa laitoksessa toistuvissa jaksoissa.

Paljon kärsineet lähiomaiset

Opettajille

Kerron tässä tarinan lapsenlapseni (poika) opettajasta. Poika kävi Seinäjoella koulua. Hän oli hyvin vilkas.

Opettaja eristi pojan kavereistaan kertomalla pojan luokkakavereille: Älkää leikkikö Masan (nimi muutettu) kanssa.

Pojan itsetunto nitistettiin heti ala-asteen eka- ja tokaluokalla. Poika pelkäsi mennä kouluun joka aamu. Ei ollut kavereita koulussa, ei edes opettaja.

Nykyään poika on arka 19-vuotias. Hän toteaa nykyään aina epäonnistuvansa.

Todellisuudessa hän on siisti, hyväkäytöksinen nuorimies ja käy töissä. Tammikuussa hän lähtee armeijaan.

Tämä asia tuli esille (Masan) entisten luokkakavereiden kertomana ilmi aivan hiljattain Masan valmistuttua ammattiin. Kaverit kertoivat kaikenlaista tästä opettajasta.

Opettajia on taas kehuttu, kuinka ammattitaitoisia he ovat. Yksi pilaa koko ammattikunnan. Tämä opettaja oli ihan väärällä alalla.

Surullista

Kommentoi