Lukijoilta: Lyhyesti

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle

Olen aivan ihmeissäni käräjäoikeuden hitaudesta käsitellä asioita, kun tuttavani kertoi tilanteestaan.

Hän on keväällä hakeutunut velkajärjestelyyn. Velkojista kaikki ovat suhtautuneet asiaan hyvin, tosin velkajärjestelyissä muutama aina valittaa, kuuluu asiaan.

0suuspankki, jolla oli noin 12 000€ saatavia, on ollut aktiivinen ja laittanut saatavansa itsenäisesti eteenpäin käräjäoikeudelle, vaikka oli hyvin tietoinen velkajärjestelystä.

Lainassa on takaaja, joka odottelee Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuden vastausta velkajärjestelyyn. Takaaja on siis auttamassa velkajärjestelyn hakijaa lainan loppusumman maksussa, kun päätös saadaan. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus ei ole edes käsittelypäivää määrännyt (lähes 3 kk). Pidän outona asiaa.

Tuttavani on käynyt jo kaksi kertaa kyseisessä op:ssa kyselemässä asiaa, miksi takaajaa hiostetaan saaden vastaukseksi, että ei ole mitään hätää. Kuitenkin takaaja saa kanteen kotikaupunkinsa käräjäoikeudelta op: n vaatimaan takaukseen. Keneen tässä asiassa voi luottaa?

Pankki ilmeisesti haluaa lisätä kuluja saatavaansa. Outoa oikeustoimintaa, että velkoja voi lisätä velkaa velalliselle, kun käräjäoikeus hidastelee käsittelyään velkajärjestelyssä.

Minun oikeusymmärrykseeni tämä ei sovi. Etelä-Pohjanmaalla on ilmeisesti ihan omat itsenäiset lait, ei tarvitse noudattaa Suomen lakia.

Tuttavan puolesta

Ambulanssi vai poliisi?

Ambulanssitoiminnasta vastannut henkilö kertoi, missä tapauksessa apua pyytäneelle/apua pyytäneeseen osoitteeseen ei lähetetä ambulanssia: ”..jos terveystoimen kriteerit A-D eivät täyty..”

Miksi ambulanssin sijaan kohteeseen voi tulla poliisi?

”Jos elottomuus on kestänyt 20 minuuttia tai kestosta ei ole tietoa, pyritään saamaan tieto siitä, onko kyynärnivel jäykkä. Tällöin päätellään kyseessä olevan kuollut henkilö.”

Siis maallikon olisi pystyttävä hätääntyneenä antamaan juuri oikeanlaiset vastaukset, jotta saisi armon saada ambulanssi pihaan?! Entä vanha, hätääntynyt ihminen? Hyvin suurella todennäköisyydellä pihaan kaartaa ruumisauto ambulanssin sijaan, mutta sehän on vain kätevää ja säästää kaikkien aikaa?

Eutanasiaa, kiitos

Kommentoi