Lukijoilta: Lyhyesti

Tietoa haluava

Radiossa mainostetaan suomalaisia tuotteita, kenkiä, joita itse olen aina käyttänyt. Kun halusin lähettää valmistajalle palautusta, ei kenkää valmistajasta löytynyt edes netistä. Kuka tietää kuka tätä kenkää valmistaa, että voin lähettää heille palautetta. Kengissä on merkinnät ”Ten-Toes Finland”. Sama nimi löytyi netistä mutta ei muuta.

Itse olen joutunut asioimaan Saksaan, Norjaan ja Tanskaan, heillä on reilusti osoite johon voi lähettää palautetta. Ja kohtelu on ollut asiakkaan etua ajatellen, jossa suomalaiset itkee ja vääntelee, jopa takuun aikanakin. Ne ei osaa tehdä kauppaa vai onko kyse huonosta tuurista ja aina maanantai-kappaleista?

Matti Syrjälä

Helsingby

Äveriäs Eepee

Siltä ainakin vaikuttaa. Kauhavalle rakennetaan uutta liiketilaa sisääntulotien varteen. Nykyinen paikka on mielestäni hyvä ja rakennuskin kunnossa. Siitä huolimatta rakennetaan uusi. Aivan turhaan!

Minun Kauhavalla oloaikanani on purettu ainakin 4 osuuskaupan liikerakennusta. Nykyistä ei nyt pureta, mutta rakennusvarat olisi voinut käyttää vaikka ”halpuutukseen”.

Tuskin uusi toimipiste saa merkittävssä määrin uusia päivittäistavara-asiakkaita, sillä suuri joukko nykyisiä siirtyy Halpa-Halliin. ABC:n tulo on ainut plussapuoli.

Kun huhuja uuden toimitilan rakentamisesta alkoi liikkua, kysyin paikalliselta edustajiston jäseneltä syytä moiseen. Vastaukseksi sain kuulla, että johtoporras oli niin päättänyt eikä asiasta ollut sen kummemmin keskusteltu. Uskoin vaaleilla valitun edustajiston vaikuttavan enemmän firman asioihin, mutta ovatkin ”kumileimasimia”. Sääli!

Osuuskauppa perustettiin aikanaan takaamaan osakkaille edulliset hinnat. Periaatteesta on luovuttu ja voiton- tavoittelu on tämänkin firman intresseissä.

Antti Uotila

Kanta-Kauhava

Turha urputtaa

Aamu-tv:ssä ennen seitsemän uutisia 30.10.2019 puhuttiin sisäilmaongelmasta.

Tutkijan mukaan ihmiset liioittelevat sisäilmaongelmaa. Näin tiemmä tutkimustenkin mukaan. Eli ongelmasta kärsivät ovat väärässä.

Tuli mieleen Tuntemattoman Lahtinen, joka kommentoi nälkää: ”...menes valittaan nälkääsi niin lyödään semmoinen rätinki eteen, jona todistetaan, ettei sinulla voi olla nälkä...”

Ei mitään uutta auringon alla!

Raparipa, Alajärvi

Kommentoi