Lukijoilta: Lyhyesti

Pääkirjasto Apilan pääovi

Apilan valmistumisesta on 7 vuotta. Kirjasto on osoittautunut ratkaisuiltaan ja palveluiltaan aivan loistavaksi paikaksi. Seinäjokiset voivat olla siitä todella ylpeitä.

Käyn siellä pari kertaa viikossa lukemassa lehtiä, lainaamassa kirjoja tai osallistumassa erilaisiin tilaisuuksiin. Mutta se pääovi. Eilenkin ulko-ovea pidettiin auki. Tuulikaapin sisäoveen oli teipattu kaksi A4 kokoista paperilappua ”vedä ovea, automaatti ei käytössä” ja ”Vedä”.

Hävettää jo oviautomatiikan suunnittelijan, valmistajan ja kunnossapitovastaavan puolesta. Ei ole oven avausautomatiikka 7 vuoden aikana pitkiä jaksoja toiminut? Mitenkähän marketit ja muut liikkeet onnistuvat pitämään oviensa avausautomatiikan kunnossa? Olisikohan konsultaation paikka tuonne yksityissektorille?

Ahkera kirjaston käyttäjä

Riittää jo koiraverosta!

En ryyppää, en polta, en ole ylipainoinen, masentunut tai muuta enkä aja pillurinkiä kylällä. Eikä minulla ole em. kaltaisia lapsia.

Olen kokopäivätyössä. Omistan muutaman koiran. Maksan oman ja koirieni elämisen. Maksan eläinlääkärikulut, joihin en saa kelakorvauksia. Koirani eivät käy koulussa valtion kustantamina. Siivoan ulosteet hoidetuilta alueilta. Koirani eivät hauku ihmisille eivätkä kuse postilaatikoita ym. Ne eivät tarvitse kännyköitä, läppäreitä, mopoautoja...

Taidamme olla keskivertoperhettä vähemmän yhteiskuntaa kuluttava ”perhe”.

HalpaRauno

Pysäköinti

Keli ja näkyvyys olivat huonot, mutta autoja oli pysäköitynä messujen aikana Areenan kohdalla risteysalueella.

Jälleen tulee väkisinkin mieleen taannoinen sakotus asuntomessujen aikana Simunanmäenkadulla. Pysäköinnin valvonta vetosi turvallisuusriskiin, mutta minne se nyt jälleen katosi?? Järjellä ajateltuna turvallisuusriski on nyt tuplasti suurempi, mutta tämähän on mielivaltaa ja ihmisten aliarviontia, jota on harjoitettu pitkään.

Vai onko niin, että pysäköinnin valvonnassa ei ymmärretä, mitä sana turvallisuusriski käytännössä tarkoittaa?

Järki hoi!

Attendo, Pihlajalinna...

Eri puolilla Suomea on jo pitkään ihmetelty sekä tämän päivän vanhusten ja vammaisten hoitamista. Yksityisbisnesjohtamista kun ajettiin myös vanhusten ja vammaisten hoitamiseen ko. mallin mukaisesti. Käytännössä, hoitotyötä alettiin Suomessa tehdä yksityisbisneksestä tutuilla ehdoilla, mallilla. Viivan alle pitää jäädä mieluimmin yhä enemmän jaettavaa. Viimeisin uutinen Sastamalasta kertoo missä mennään.

Eräs alalla pitkään työskennellyt taannoin mainitsi, että tilanne olisi vain ns. jäävuoren huippu. Monilla ihmisillä alkaa jo kuitenkin olla ns. omakohtaisia samankaltaisia käsityksiä, kokemuksia asiasta joko työstä tai yksityiselämästä.

Jopa järkyttävää julkisuutta saaneissa hoivayrityksissä ongelmat sen kun vain jatkuisivat. Alalla työskentelevillä vanhushoitajilla tuntuu olevan asiassa vakaa oma mielipide; ei ole kyse siitä, että hoitajia ei saataisi alalle vaan siitä, millä ehdoilla heitä työhön työnantaja hakee, yrittää työllistää.

Pahinta on, että tieto tästä on jo kiirinyt myös nuorille; alalle työhön, koulutukseen ei hakeuduta. Aikanaan, kun ko. mallia lanseerattiin, vakuutettiin yhteiskunnan johtotasoilta päinvastaista.

Ihmisten olisi viimeistään nyt hyvä miettiä, ihan oikeasti, sopiiko tällainen ns. bisnesmallijohtaminen bisneshoitaminen mm. yhteiskuntamme hyvinvoinnin perushuoltoon; ihmisen arjen perusselviämiseen?

Rahan ei saa antaa yksin ratkaista

Pääministeri

Puolue saa yli 100 kansanedustajaa, ja muodostaa yhden puolueen enemmistöhallituksen.

Minkälainen pääministeri on Andersson Li, Essayah Sari, Halla-aho Jussi, Harkimo Hjallis, Henriksson Anna-Maja, Kulmuni Katri, Ohisalo Maria, Orpo Petteri, Rinne Antti ... tai joku muu, kuka...?

Mieti sitä

Terveydenhuollon yksityistäminen kiihtyy

Monikanssallinenterveyspuolen jätti Mehiläinen on kaappaamassa suuren osan suomenterveydenhuollosta.

Olemme huolissamme, käykö meille kuin USA:ssa. Rikkaat voivat ostaa terveyspalvelut yksityisiltä, mutta vanhukset, opiskelijat ja köyhempi kansanosa elää julkisia palveluja käyttäen, joita supistetaan kokoajan. Julkisen ja yksityisen terveydenhuollon kilpailu kiihtyy. Seuraako tästä jo yllämainittu USA-ilmiö, jossa vanhukset jäävät hoitoa vaille. Rikkaat pystyvät kompensoimaan itselleen kalliilla vakuutuksilla hyvät terveyspalvelut.

Tämän pelon takia vaadimme hallitukselta vastuullista terveydenhuollonsaamista tasapuolisesti kaikille kansalaisille.

Vasemmistoliiton Ähtärin osasto

Kommentoi