Lukijoilta: Lyhyesti

Hemmoteltuna on hyvä olla

Missä olit, kun WTC-tornit romahtivat? Missä olit, kun kuulit prinsessa Dianan kuolleen? Kauhavalaisittain kysymyssarjaan sopii nyt: Missä olit, kun Kauhavan ABC avattiin? Niin paljon väkeä oli pakkautunut tontille, että päivä jää mieleen.

Ajattelin, etten itse mene siihen ruuhkaan, kun on varsinainen avaushetki. Kahdentoista jälkeen ajoin pihaan. Autolle oli vaikea löytää parkkipaikkaa, kun piha oli jo täynnä autoja. Pääsin tuulikaappiin. Kysyin ostoksineen seisovalta mieheltä, joka etsi tungoksesta vaimoaan, että mikä jono tuo on. Jono alkoi eteisaulasta kiemurrellen 50 m. Kaffijono, sanoi mies. Onko kassajonot yhtä pitkiä? On.

Lähdin siitä lyhyempijonoiseen kauppaan. Lehdessä luki, että kyllä kauhavalaisia nyt hemmotellaan. Nähtävästi, jos ei jokainen, niin joka toinen kauhavalainen halusi osansa hemmottelusta avajaispäivänä.

Maritta Keltikangas

Kauhava

Varkaita Alavuden hautausmaalla?

Veimme sukuhaudalle pyhäinpäiväksi patterikynttilän, joka hämärän tullen syttyi palamaan ja sammui valon tullessa. Kynttilä paloi, kunnes menimme isänpäivän aattona katsomaan, onko kaikki hyvin.

Kynttilästä oli avattu pohjakansi, ruuvi ja toinen patteri oli varastettu.

Voiko tällaista ilkivaltaa olla?

Varas, jos sinulla on omatunto kohdallaan, osta uusi kynttilä ja vie se haudalle ja jätä yhteystietosi kynttilän viereen. Voimme lahjoittaa sinulle patterit, ettei tarvitse varastaa.

Samoin tapahtui Töysän hautausmaalla. Veimme viime jouluksi sinnekin sukuhaudalle patterikynttilän, joka paloi vielä, kun lumi suli. Mutta kun menimme muutaman viikon päästä katsomaan, oli koko kynttilä varastettu.

Mielestämme hautausmaa on pyhä paikka, jonka annettaisiin olla rauhassa kaikelta ilkivallalta.

Mielemme pahoittaneet

Kommentoi