Lukijoilta: Lyhyesti

Haittakoirat ja -kissat rekisteröitävä verotusta varten

HalpaRauno vastusti Ilkassa 13.11. koiraveroa. Hän kertoi omistavansa ”muutaman koiran”. Se tarkoittanee, että hänellä on 3–5 koiraa!

Suomessa on pitkä kokemus haittaveroista. Nyt tupakan, alkoholin ja rahapelien tuotot valtiolle vähenevät huolestuttavasti. Tuloverotus on jo kiristetty äärirajoille.

Uusia haittaveroja siis tarvittaisiin ja niiden kohdistaminen koirien ja kissojen vapaaehtoisille omistajille olisi tuottoisaa ja tasapuolista.

Kissoja ja koiria on Suomessa yhteensä lähes 1,5 miljoonaa. Ne kaikki syövät lihaa ja niiden valtaenemmistö on monin tavoin haitallista maamme pieneläimille ja lähes kaikille asukkaille.

Koirille ja kissoille pitäisi siis istuttaa tunnistussiru. Näistä eläimistä kerättäisiin vero.

Kaikille hyötykissoille ja -koirille myönnettäisiin kuitenkin verovapaus.

Emeritusylilääkäri

Kasvihuone- kaasupäästöt

Nykyään puhutaan ja kirjoitetaan paljon lehdissä kasvihuonekaasupäästöistä. Herää kysymys, mitä tällaisella sanalla tarkoitetaan?

Tiedetään, että kasvit tuottavat ilmastoon happea ja happi on pääasiassa peräisin kasveista ja kasvavista puista. Kasvihuoneissa, joissa on paljon kasveja, on hyvin happirikas ilma, joten mitä kaasupäästöjä niistä tulee?

Suomen osuus maapallon ilmaston saasteista on vain noin 0,17 prosenttia. Jos tämä 0,17 prosenttia poistetaan maapallon ilmastosaasteista, niin tuskin sitä kukaan huomaa miksikään.

Ilmastoihminen

Seinäjoki

Kommentoi