Lukijoilta: Lyhyesti

Muunnetut totuudet ennen ja nyt!

Haluan tuoda lukijoiden tietoisuuteen ja vertailuun pääministerien Jäätteenmäki/Rinne ja heidän sanomansa totuudet eduskunnalle.

Vuonna 2003 Jäättenmäen luottamus vedettiin pois SDP:n silloisen eduskuntaryhmän ilmoittaessa, että sitä ei enää ole pääministerinä toimineella keskustan Anneli Jäätteenmäellä. Nyt olisi ja on keskustan etsikkoaika todeta sama nykyistä SDP:n pääministerinä toimivaa Antti Rinnettä kohtaan.

Molemmat olivat ja ovat puhuneet ns. ”palturia” eduskunnalle. Tasa-arvoista kohtelua molemmille, että myös Rinne voitaisiin vaihtaa nykyisestä pääministeristä entiseksi.

Tasa-arvoa vaativa politiikan pitkämuistinen Ilkan lukija!

Onko järkeä kaataa hallitus?

Voi itku! Juuri kun kansa huokasi helpotuksesta postilakon loputtua, niin yleistä mielialaa aletaan heti painaa alas vaatimalla ministereitä eroamaan. Tämä kaikki talvisodan muistopäivän aattona ja itsenäisyyspäivän alla.

En ole koskaan äänestänyt demareita, mutta nyt ovat sympatiani sekä Paateron että Antti Rinteen puolella. Poliitikoilta puuttuu nyt talvisodan henki.

Poliitikoihin tyytymätön

Hätänumero

Yksin asuva 92-vuotias seinänaapuri ilmoitti, että hän voi huonosti ja että on lattialla eikä pääse ylös. Lupasin tilata ambulanssin ja soitin 112-numeroon.

Kerroin tapahtuman, että vanhus tarvitsee apua. Vastaaja epäillen kyseli, ja aikaa kului. Eikä asia meinannut mennä eteenpäin. Koska olin huonosti liikkuva naapuri enkä ollut naapurin luona, vaadittiin potilaan puhelinnumero, että häneltä kysellään vointia.

Runsas puoli tuntia kului. Eikä apua kuulunut. Soitin uudestaan 112:een ja kysyin, milloin apu on tarpeen. Vastattiin, jos potilas ei hengitä. Lähettivät sen jälkeen ensiapukaksikon tulemaan.

Onko tällainen käytäntö apua tarvitsevalle tavanomaista, jos ainoastaan hengittämäton potilas noteerataan avun tarvitsijaksi.

Hengittävä

Kevyen liikenteen väylien auraus

Näitä väyliä aurataan väärällä kalustolla, jonka johdosta pinta liippautuu vaaralliseksi, kuin luistinrata, eikä hiekoituksesta tietoakaan.

Vinkki aurauspalvelujen ostajille: Vaatikaa työhön sellainen kalusto, että kyseiset väylät pysyvät turvallisina. Auran kun voi varustaa tiheäuraisella terällä, jonka urajälki ei aiheuta vaaraa pyöräilijöillekään.

Liukkaus vaarallista

Adventtivesper

Miksi seurakunta ei saanut laulaa kokonaan Hoosianna-hymnia? Se on kohokohta monelle meistä. Ja miksi kauhea kiire kynttilän sytytyksessä, ihmiset jäivät portaille ja tukkivat ulospääsyn. Olisi pitänyt portaiden edessä jakaa vasta kynttilät sekä vasta sitten laulaa laulut.

Minne kiire?

Rauhallisuus puuttui ja virret lyhyitä

Kotimaisen ohran käyttöä lisättävä

Suomi on maailman pohjoisin ohranviljelysmaa. Kuitenkin suurin osa viljellystä ohrasta on rehu- ja mallasohraa ja vain pieni osuus menee suoraan elintarvikekäyttöön ruuaksi ihmisille.

Riisin ilmastovaikutukset ovat kaiken kaikkiaan paljon suuremmat kuin meidän omassa maassamme kasvaneen ohran ja siitä tuotettujen elintarvikkeiden. Kuitenkin suurimmaksi osaksi sekä julkisissa laitoksissa, että kotitalouksissa riisiä kulutetaan ohran sijaan.

Esimerkiksi lapualaisessa elintarvikekaupassa on myynnissä yli 50 erilaista riisituotetta eri toimittajilta, kun taas ohratuotteiden määrä on alle 10.

Pienillä teoilla on mahdollisuus tehdä suuriakin muutoksia, sillä kotimaisen ohran käytöllä on myös monia hyödyllisiä terveysvaikutuksia.

Tukemalla ohran tuotantoa kotitalouksienkin lautasten kautta, tuetaan samalla paitsi paikallista viljelystä, myös terveyden edistämistä ja annetaan osamme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa järkevästi.

Keskustan Lapuan kunnallisjärjestö

Pormestari

Nyt kyllä kolumnisti (Ilkka 29.11.2019) kaivaa verta nenästään.

Pormestari valitaan suurimmasta puolueesta. Nyt se on KESK (18/51): ”professori” Kari Hokkanen!

Joskus se on ollut myös KOK (nyt 15/51): Paula Risikko tai liikemies Reima Kuisla.

Se voisi olla myös Seinäjoki-puolueen vaaliliiton (18/51) edustaja: kunnallisneuvos Harry Wallin.

Vaasan yhteys on OK.

Se on vähän parempi kuin kaupunginjohtaja-henkilöstöjohtaja-sosiaali- ja terveysjohtaja, joka on (syväkurkku kertoi viimeisenä tekonaan!) varasuunnitelmana jo kaupungintalon kassakaapissa.

Lähdesuoja (AMK)

Kommentoi