Lukijoilta: Lyhyesti

Talvisodan tapahtumien käsittelykö turhaa?

Lauantaina 30.11.2019 tuli kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Neuvostoliitto provosoi Mainilan laukaukset ja talvisota alkoi.

Yle ja useimmat sanomalehdet ovat kiitettävän monipuolisesti käsitelleet talvisodan alkamista ja sodan kulusta. Entisenä Suomen historian opiskelijana olen kiitollinen siitä, että annoitte ja annatte edelleen näin laajan rautaisannoksen Suomen kohtalon vuosista.

Luulenpa, että Suomen opiskeleva nuoriso, miksei muutkin saivat hyvän, täydentävän ja laajan käsityksen talvisodasta, sodan kauhuista, sotilaiden uhrauksista, kotirintaman siviilien ponnisteluista. Syntyi paljon kiitetty talvisodan henki.

Kiitokset ansaitsevat sekä media että erilaisten tilaisuuksien järjestäjät siitä, että koululaiset, varttuneemmat opiskelijakin sekä laaja yleisö saivat laajennetun kuvan talvisodasta, mistä koulun historian tunneilla ovat jääneet vaille.

Lopuksi en malta olla lyhyesti toteamatta, että ilman talvisotaa Suomi olisi kärsinyt Viron kaltaisen kohtalon!?

Jotta niin 2

Että mitä?

Köyhät vs. rikkaat? Ei.

Vasemmisto vs. oikeisto? Ei.

Sosialismi vs. kapitalismi? Ei.

Kommunismi vs. feodalismi. Ei.

Liberalismi vs. konservatismi? Ei.

Utopismi vs. totalitarismi? Ei.

Mikä sitten on todellinen rintamalinja?

Sanna, Katri, Maria, Li ja Anna-Maja vs. Antti, Antti, Jussi, Petteri ja Harry.

Mieti sitä

Onko varaa lapioon nojailijoihin?

Olen tehnyt koko työurani töitä kaupungin palveluksessa hoitoalalla. Koulutuksiin ei pääse, koska rahaa ei ole. Joskus on saanut ilmoittautua johonkin koulutukseen, mutta henkilöstövajauksen takia on pitänytkin jäädä töihin.

Suomessa kirjoitetaan ja puhutaan paljon siitä, kuinka hoitajia on liian vähän, kiire on kova mutta rahaa, jolla lisää väkeä palkattaisiin, ei vain ole. Mieheni on itsensä työllistävä yrittäjä, joten sitäkin arkea seuraan läheltä. Töitä joutuu tosissaan tekemään jo senkin takia, koska Suomen verotus on niin kova.

Nyt ollessani pitkällä sairaslomalla, olen pari viikkoa seurannut katutyömaata. Yksityisyrittäjä aloittaa työnsä klo 5 ja lopettaa klo 17. Kaupungin työntekijät seisovat aamusta kello kolmeen saakka työmaan vieressä tekemättä yhtään mitään.

Aina on vitsailtu kaupungin työntekijöistä ja siitä kuinka yksi tekee ja kaksi katsoo. Nyt näyttäisi olevan niin, että yrittäjä tekee ja kaupungin miehet katsovat. Onko kaupungilla tosiaan varaa seisottaa työntekijöitä katutyömailla katsomassa yksityisyrittäjän työntekoa? Eikö edullisin ratkaisu olisi kilpailuttaa kaikki rakennuspuolen työt, jolloin työ tulisi tehtyä ja ”lapioihin nojailevien” palkat käytettäisiin hoitajien palkkoihin?

Ärsyttää

Elämää hölmölässä

Kunnallinen itsemääräämisoikeus on vähintäänkin hölmöläisten hommaa.

Kunta saa itsenäisesti määrätä, että kunnan palveluammateissa työskentelevä VIRKAmies on TIEDEmies eikä AMMATTImies.

Kunta saa itsenäisesti määrätä, että kunnan sosiaalityöhön tarkoitetut määrärahat saa käyttöönsä LIIKEmies eikä AMMATTImies.

Onneksi kunta saa määrätä itsenäisesti myös työllistävänsä lauman määräaikaisia apulaisia johtotähtenään LAKImies.

Saattaisi olla syytä tarkastella myös valtion normiohjauksen kiristämistä tai edes perustuslakia

Kuntatalous tiukilla?

No, eipä ole ihme, kun kunnan talousnerot suoltavat kuntalaisten yhteisiä verorahoja ulkomaisille sijoitusyhtiöille.

Voisihan ne (yhteiset verorahat!) ymmärtää käyttää myös – tai siis pelkästään – siihen, mihin ne on tarkoitettu (sote) eikä ensinkään yritystoiminnan sponsorointiin.

Sosiaalisetä

Rumaa jälkeä

Miksi ja ketä varten? Ei ainakaan Postin työntekijöitä kukaan ajatellut, kuten ei yleensäkään heitä, jotka Suomessa ne pienipalkkaiset työt tekevät. Kun kerran on halunnut hallitukseen, niin silloinhan jokaisen siellä olijan tulee tukea hallituksen jäseniä puolueesta riippumatta.

Sisäinen syyttely murentaa vain ihmisten uskoa siihen, että hallitus ja eduskunta edes yrittäisivät tehdä sitä työtä, mihin heidät on valittu. Jos jonkun naama tai puhetyyli ei miellytä, pitäisi katsoa jokaisen peiliin.

Suomea ollaan kovaa vauhtia tuhoamassa. Valtiolla on niin suuri ja todella kallis verovaroilla ylläpidettävä koneisto, että ei pitäisi tulla näin rumaa jälkeä.

Ei muuta kuin yt:t käyntiin. Ei olisi niin paljon turhan jauhajia.

Masentaa

Kommentoi