Lukijoilta: Lyhyesti

Arvoisalle lehden päätoimittajalle

Päätoimittaja Markku Mantila esittäytyy sunnuntain 9.8. lehdessä monikirjoseksuaalisuuden puolustajana pääkirjoituksen kylkiäisessä: ”Antakaa pappien päättää, kenet he vihkivät”.

Mantila suhtautuu hyvin kriittisesti piispainkokouksen viimeisimpään tuttuun kantaan, että samaa sukupuolta olevia pareja ei kirkossa vihitä avioliittoon.

Vaikka Markku Mantilan viestintätaidot on testattu monissa vesissä hyviksi, sunnuntain pääkirjoituksen kylkiäinen paljastaa, että teologia on hänellä lapsenkengissä. Hän lainaa osittain yhtä Raamatun määritelmistä, joka koskee ihmisen arvokasta osaa: ”Jumala loi ihmisen kuvakseen”, mutta lainaus on keskeneräinen. Se ei anna ymmärrettävää tietoa ihmisen vastuusta luomakunnassa ja perheen ylläpidossa.

Mantilan kehotus: ”Sallikaa samaa sukupuolta oleville hienot ja arvokkaat kirkkohäät”, menee kristillisen Raamatun moraalin kannalta metsään.

Kaija Honkala

Seinäjoki

Joupin koulun kenttä & Joupinkatu

Täytyy jälleen kerran ottaa kantaa pesäpalloväen laiskuuteen. En ole mitenkään vastaan tätä tyttöjen ja poikien pelaamista, hienoa, että harrastavat ja kirmaavat tuossa kentällä, sitä on ilo katsella.

Asia mikä todella harmittaa, on nuo aikuisten autot. Kaikki autot parkkeerataan Joupinkadun ja Meijerikadun reunustoille. Eikö teillä ole sen verran kuntoa, että veisitte ne autot Joupinkoulun pihaan. Olen aina pitänyt teitä fiksuina tyyppeinä ja pidän edelleen.

Joupinkatukin on niin kapea, että siinä voi vielä sattua jotain. Pitääkö odottaa, että niin käy. Laitahan nyt Ristilän Tappi porukkasi ruotuun. Kiitos.

Rudolf Keckman

Seinäjoki

Vaivansa kullakin

Pandemia ja pakolaiset liikkuvat yli rajojen. Puuttuminen niihin on vaikeaa, jopa EU:n pöydissä. Pandemia yllätti housut kintuissa koko maailman. Ei kukaan aavistanut sen vahingollisuutta. Onpa niitäkin, joiden mielestä se ei ole ongelma, no se maksetaan ihmishenkinä.

On upeaa, että täällä pohjan perukoilla on tartuttu toimeen. Uudenmaan saarto onnistui loistavasti, ja viruksen teho vaimeni selvästi.

Tästä on annettava kiitos hallitukselle ja eritoten pääministerille. Hänen rauhallisuutensa ja asioiden hallinta ovat rautaa.

Lieneekö ennen ollut yhtä selväsanaista hallituksen johdossa kuin Sanna Marin. SDP:llä pyyhkii hyvin. Relevanttia toimintaa!

Heikki Ryhänen

Vaasa

Kommentoi