Lukijoilta: Lyhyesti

Kasperin kauppa

Minun mielestäni Keskon kannattaisi käynnistää Kasperin uuden K-kaupan rakennustyöt välittömästi. Aivan turhaa oli laittaa projekti jäihin koronan vuoksi.

Vanha kauppa on pieni ja valikoima suppea. Tästä seuraa, että Kasperin asiakkaat menevät mieluummin ”arkkivihollisen” Kivistön S-markettiin.

Korona tai ei, ihmisten tarvitsee ostaa ruokaa ja muita päivittäistarpeita. Uutta kauppaa on kauan odotettu ja se tulisi kipeästi tarpeeseen. Ihmiset ryntäisivät uuteen kauppaan ilosta kirkuen kunhan se vaan saataisiin pystyyn. Se olisi satavarmasti kannattava liike Keskolle.

Jos kauppa tulee, tulevat ihmisetkin. Rohkeasti siis eteepäin käy väki voimakas.

Totuuden torvi

Kärkihankkeita logistisesti – loogisesti

Olisi ollut oivallista, jos kauppakamarit olisivat huomioineet jollain tavalla, että myös Seinäjoen ja Jyväskylän välillä on vilkasta liike-elämää. Tuurin kauppakeskittymä ja Ähtärin turismi jälleen täysin unohtuivat liikennemielipiteessä.

Valtatie 18, Uumaja–Vaasa–Seinäjoki–Tuuri–Ähtäri–Jyväskylä–Venäjä, on kansainvälisesti tärkeä valtimo liikekeskusten välillä.

Kyseinen valtatie on monin paikoin vielä keskeneräinen: Veneskosken–Kouran ja Sydänmaan oikaisut ja ohitukset, sekä Multian oikaisu odottavat toimenpiteitä.

Myös valtatie 3 kapeana, pimeänä ja mutkaisena Jalasjärven jälkeen, on kehityksen esteenä koko Pohjanmaalle.

Kansainvälinen Valtimo

Seinäjoelle erilainen kylpylä

Olisipa hieno juttu, jos suunnitelmat Veturitallien saneeraamisesta kylpyläksi toteutuisivat. Keskellä kaupunkia, hyvien liikenneyhteyksien kainalossa sillä olisi mahdollisuudet menestykseen.

Kun tunnetusti pätevät suunnittelijat ja ideanikkarit ottavat homman tehdäkseen, odotettavissa olisi varmaankin jotain erikoista.

Turhaa on kahta kylpylää ajatella tämänkokoiseen kaupunkiin. Sitä paitsi, jos vaikka Sorsanpesää paikaksi ajateltaisiin, siitä todennäköisesti tulisi tavanomainen kylpylä, joita Suomessa jo on pilvin pimein. Erikoisuus se on joka kansaan iskee.

Toiveikas

Vastuu, mitähän se tarkoittaa ?

Nämä meidän ”viisaat” päättäjät puhuvat vastuusta ja vastuun kannosta. Kukahan se lopullinen vastuun kantaja on, kun tehdään tyhmiä päätöksiä? Kyllähän ne ovat veronmaksajat.

Tulee mieleen takavuosien pääministeri, joka puhui vastuullisuudesta, mutta kuinka kävikään. Jätti pestinsä kesken mutta ei varmaan suurta vahinkoa tullut. Mutta jätti melkoiset vastuut veronmaksajille myymällä sähkön siirron ulkomaille. Mutta saihan EU:n viran ja toinen, joka oli mukana, jatkaa edelleen ministerinä.

Että tällaista vastuun kantoa.

Ihmettelijä

Ei kaikkiin töihin

Jarmo Korhonen, sanoit Alfa TV:n dosenttiohjelmassa seuraavaa: Me luomme (keskusta) sellaisen ohjelman, että ei tarvita ukrainalaisia eikä thaimaalaisia poimijoita Suomessa.

Tänä keväänä oli työttömiä satatuhatta enemmän kuin 2019. Olen elänyt kaksikymmentä vuotta marjatilan vieressä ja suomalaisia on ollut vain muutama kahdensadan poimijan joukossa.

Luulisi että tulee tungosta työttömille mutta ei tullut. 98 % oli ukrainalaisia. Jarmo, olet vieraantunut todellisuudesta. Lapatossu sanoi ennen: töihin, töihin vaan ei kaikkiin töihin.

Mäntylä

Jurva

Sairaanhoitaja- koulutus Alavudelle

En olisi uskonut tätä tapahtuvan. Aikaisemmin ei minun Alavuden aikana ole ollut. Uudet tuulet ovat loistava asia paikkakunnallemme.

Hoitajia on koulutettu kyllä Seinäjoella ja Vaasassa. Nyt on paikkakunnan opiskelijoilla mahdollisuus kotoa käsin käydä opintietä.

Uskoisin, että moni jääkin tänne työhön eikä mene ruuhka-Suomen työpaikkoihin. Ja tämä tuo helpotusta alueen sairaanhoitajapulaan.

Olen iloinen tästä päätöksestä päättäjiltä. Vihdoin oli Alavuden vuoro. Aikaisemmin on ollut Ähtärissä, Kauhajoella ja Alajärvellä.

Matti J Mikkola

vanhuuseläkeläinen, Alavus

Kommentoi