Lukijoilta: LYHYESTI

Myyntikuntoon nyt eikä koronan jälkeen

Pienten yritysten omistajanvaihdoksia toteutuu jatkuvasti. Myyntikunnossa oleville yrityksille on kysyntää. Koronan sumentama tulevaisuuden näkymä on vahvistanut ostajien asemaa markkinoilla.

Epätietoisuus koronan jälkeisen ajan toimintaympäristöstä ja kysynnästä vaikeuttaa liiketoiminnan kehittämistä. Epävarmuus näkyy rahoittajien varovaisuutena, mutta asiakkaiden harvalukuisuus tekee tarjolle tulevista tapauksista haluttuja rahoituskohteita.

Myynnin lähestyessä liiketoiminta on pidettävä niin hyvässä vauhdissa, että sitä riittää ostajallekin. Yrityksen myyminen kestää keskimäärin noin vuoden. Tänään aloitettu myynti johtaisi siis kauppaan ensi syksynä.

Vaikka tulevaisuuden kuva on epätarkka, on se kuitenkin tulossa. Nyt on hyvä aika laittaa yritys myyntikuntoon. Se on myyjien, ostajien ja koko yhteiskunnan yhteinen etu.

Juha Tall

Seinäjoen amk

Sari Koskela

Suomen Yrityskaupat

Jalankulkijan liikennevalot

Olin kävelyllä ja tulin Pappilanmäen ja Alkulan välissä olevaan Kauppiaankadun ylitykseen Vaasassa. Siinä on liikennevalot jotka vaihtuvat ylitystä varten vihreiksi nappia painamalla.

Edelläni kulki koululainen, joka painoi. Sitten odottelemaan, että autot pysähtyvät, kun niille syttyy punainen. Odottelua kesti ja kesti, autoja meni ja meni. Lopulta sentään vihreä syttyi tien ylitystä varten.

Miksi autoille ei syttynyt heti napin painalluksen jälkeen keltainen valo, vaan siihen kului todella pitkä aika? Mikä on viiveen tarkoitus?

Näihin kysymyksiin olisi kiva saada järkevät vastaukset. Kuinkahan paljon tien ylityksiä tapahtuu punaista päin, kun odotusaika on kohtuuttoman pitkä?

Risto Kajan

Vaasa

Tää me osataan

Viime aikoina on uutisoitu yli 55-vuotiaiden työmarkkinakelpoisuudesta ja esillä on ollut myös nk. eläkeputken poistaminen. Kun on itse juuri täyttänyt 55 vuotta, alkaa miettiä, klaaraakohan tässä hommansa ja hidastuuko tahti.

Sanotaan, että ikä on numeroita ja ihminen on niin vanha kuin tuntee olevansa. Viidenkympin paremmalla puolella on tullut enemmän kolotuksia ja lääkekaapissa on enemmän tavaraa kuin baarikaapissa, joten kyllä varmaan fysiologisia rajoitteita tulee. 55-vuotiaana pääsee oman työnantajan ikäohjelman ja sapattivapaiden piiriin, joka hieno juttu.

Ollaan 55-vuotiaat ja sitä vanhemmat ylpeitä omasta osaamisestamme ja kokemuksestamme. Digiaikanakin olemme selvinneet ja omaksuneet parhaimmillaan kantapään kautta satoja uusia ohjelmia. Matkalaskun tekoon sähköisesti tosin menee enemmän aikaa kuin itse matkaan.

Kari Tapio ja moni muu on puhjennut kukkaan kypsemmässä iässä. Matti ja Teppo lauloivat 50 esiintymisvuoden jälkeen ylpeästi ja vakuuttavasti, että tää me osataan. Lähdetään siitä työelämässäkin, hyvät ikäkollegat, että meillä on paljon annettavaa.

Keijo Tauriainen (kok.)

Seinäjoki

Kommentoi