Lukijoilta: Lyhyesti

Soot sitte ruma!

Näinkö nykyään kuuluu tervehtiä kauniita naisia? Ilpon keskiviikon 25.11. kolumnissa nuori toimittajatar kertoo pahoittaneensa mielensä, kun joku tuttava kehui häntä kauniiksi. Arveli kehujen johtuneen siitä, että hän oli hiukan laihtunut sitten viime näkemän.

Voi noita naisia! Suomalaisnaisilla olisi varmaankin rasittavaa oleilla esimerkiksi Etelä-Euroopassa, jossa naiskauneus on yleisesti arvostettua. Eivät kai kestäisi sitä kehujen määrää.

Itsellenikin on muodostunut omituinen outokumpu, ja sille on syynsä. Ystäväni Kari kutsuu minua häveliäästi keskikehonrakentajaksi. Varsinaista kehonrakentajaa minusta ei tule, mutta jos saisin tuon kumpuni madalletuksi ja joku siitä huomauttaisi, niin olisin siitä vain ylpeä. Mikään rantaleijona en ole ollut ennenkään, niin että sen kummempia kehuja en saisikaan.

Miksi suomalaisnaisilla on niin heikko itsetunto? Jos on komia, niin on komia, mitäs siitä; pitäkööt hyvänään. Ja kyllähän kehut aina parempia ovat, kuin haukut. Sitäpaitsi naiskauneus on muutakin, kuin keskivartalo ja sen mitat. Kauneus on katsottavan silmissä.

Hissanmaikka

Seinäjoki

Kommentoi