Lukijoilta: Maauimala Vaasaan

Siitä lienee jo yli 30 vuotta, kun agendalla oli maauimalan rakentaminen Vaasaan, Haapaniemen vaiheille. Perustelut olivat hyvät, sillä alue sijaitsee etäällä merestä ja keskustasta. Hanke ei pärjännyt muiden urheiluhankkeitten sumassa. Se unohdettiin.

Maauimalasta keskusteltiin muistaakseni myös Vaasan uimahallin laajentamisen (vuonna 2003) yhteydessä, mutta se ei mahtunut hankkeeseen.

Valtuuston 2017 hyväksymässä asemakaavamuutoksessa ei näytä olevan enää edes potentiaalista tilaa edellä mainittuun yhdistelmäratkaisuun.

Merivesi on Vaasan korkeudella kuntouintiin kelpaavaa lämpötilansa osalta vain lyhyen ajan vuodesta. Tätä kirjoittaessani – keskellä heinäkuuta - veden lämpötila on 15 astetta. Niinpä uimarannatkin koljottavat tyhjinä. Kuitenkin uinti ulkoilmassa on monen kesähaaveista keskeisimpiä.

Esimerkiksi Helsingissä uimastadion on avoinna neljän kuukauden ajan. Raikkaassa ulkoilmassa, mutta lämpimässä vedessä siellä voi uida toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Tilaa on varattu myös auringonottoon ja ravintolapalveluihin.

Vaasa on tehnyt paljon huikeita sijoituksia kilpaurheiluun, viimeisimpänä Elisa-stadion. Kasvua etsivä Vaasa voisi lyödä todellisen valttikortin pöytään rakentamalla koko kansan maauimalan. Raviradan alue voisi soveltua tähän erinomaisesti.

Marjatta Vehkaoja

Vaasa/Helsinki

Kommentoi