Lukijoilta: Mäkynen haluaa hiljentää

Jukka Mäkynen kirjoittaa pride-kriittisessä mielipidekirjoituksessaan Ilkka-Pohjalaisessa 13.7 olevansa varsin liberaali, ja ettei ihmisen seksuaalinen suuntautuminen aiheuta hänessä minkäänlaisia antipatioita.

Samaisessa artikkelissa Mäkynen kuitenkin toteaa, että ”pride-hössötyksen” tulisi loppua, ja että kouluja sekä varhaiskasvatusta tulisi suojella tältä hänen mielestään nuorten kasvua hämmentävältä toiminnalta.

Heikki Peltokankaan Mäkysestä tekemässä haastattelussa 16.7. Mäkynen vakuuttaa olevansa tasa-arvon kannattaja, mutta samalla viestittää, ettei lapsuutta ja teini-ikää tulisi hämmentää ”sateenkaarenkirjavilla seksuaalimieltymyksillä” tai ”luonnonlakien vastaisella propagandalla.”

Mäkynen ei lausunnoissaan ole ottanut huomioon sitä tosiasiaa, että Suomen kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on lapsia, jotka elävät sateenkaari- tai apilaperheissä, tai kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. He ovat olemassa. He syövät aamupuuroa ja lukevat Ilkka-Pohjalaista.

Kansanedustaja Mäkynen on tehnyt kommenteillaan selväksi halunsa hiljentää, ja tehdä näkymättömäksi nämä lapset ja heidän vanhempansa.

Sukupuoli ja seksuaalisuus kuuluvat ihmisen perusominaisuuksiin. Koulua käyvälle lapselle on erityisen tärkeää, että hänet, ja hänen taustansa hyväksytään. Mäkysen ihailemassa Unkarissa todellisuus on toinen.

Rohkenen väittää, että pelon ja tuomitsemisen ilmapiirissä kasvava nuori on lopulta hämmentyneempi kuin sellainen, joka varttuu hänet avoimesti hyväksyvässä yhteiskunnassa.

Iida Erkinheimo

Kortesjärvi

Kommentoi