Lukijoilta: Mäkynen vastaa Tuomikoskelle

Juha Tuomikoski kirjoitti 29.4. “vihreästä edelläkävijyydestä”, jonka ansiosta akkumateriaalitehdas tulee Vaasaan. Tästä kunniaa ovat ottaneet itselleen jo muutama muukin hallituspuolue.

Onneksi tässä tehdasasiassa ei kuunneltu vihreitä, jotka löysivät totuttuun tapaansa alueelta suojeltuja sammakoita ja liito-oravia, muuten ei näin pitkällä aiesopimuksessa edes oltaisi.

Jotkut ovat kyselleet minulta, etkö halua akkutehdasta tänne Vaasaan, kun et antanut mielipidettä asiasta Ilkka-Pohjalaisen kansanedustajien haastattelussa.

I-P haastatteli vain kolmea vaasalaista kansanedustajaa. Minulta ei toimittaja vaivautunut asiasta kysymään, ilmeisesti neljännen vaasalaisen kansanedustajan mielipiteillä ei ole niin väliä.

Mutta sanotaan se nyt tässä: Olen erittäin iloinen siitä, että Vaasan seutu kehittyy ja akkumateriaalitehdas tulee tänne. Loistava päätös Johnsson Mattheyltä, ja toivon sen myös poikivan lisää tehtaita Laajametsän alueelle.

Iso kiitos kuuluu kaupunginjohtaja Tomas Häyrylle ja hänen ryhmälleen kovasta ja pitkäjänteisestä työstä ja neuvottelutaidoista. Annetaan kehu niille, joille se kuuluu.

Vaasan hiilineutraalitavoitteisiin otan kantaa, koska valtuustossa päätöksiä tehtäessä olivat kauniit puheet ja hienot tulevaisuusnäkymät esillä.

Vihreät lobbasivat asiansa siten, että me perussuomalaisetkin hyväksyimme tavoitteen. Mutta sen jälkeen onkin tullut uutta tietoa, mitä tämä kaikki vaatii ja maksaa. Ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä sitä kiiretavoitetta.

Itse rakastan luontoa ja saaristoa yli kaiken. Kannatan myös kaikkia luonnonsuojelutoimia, kunhan niissä on maalaisjärki mukana.

Vihreillä sitä järkeä ei tunnu löytyvän, eikä tämä liike ole enää vuosikausiin ollut perinteinen luonnonsuojelupuolue. Kieroutunut ideologia ohjaa kaikkea toimintaa.

Tuomikosken vertaus rintamakarkuruudesta on naurettava.

Mielestäni siviilipalvelusmies on väärä henkilö sanomaan sitä varusmiesajastaan palkitulle jääkärille, joka on sotilasvalansa vannonut ja on myös valmis puolustamaan isänmaataan.

Jukka Mäkynen

kansanedustaja ja kuntavaaliehdokas (ps.)

Kommentoi