Lukijoilta: Mantila vain heitti pallon

Voi Anneli, Anneli, Anneli! Onko sinulta, kaikella kunnioituksella, lopullisesti kadonnut malka silmästäsi siellä Brysselin kabineteissa?

Otit kovin totisesti ja henkilökohtaisesti päätoimittaja Mantilan ansiokkaasti heittämiä, osin varmasti provokatiivisiksikin tarkoittamia esimerkkejä, mitä täällä Suomenmaassa tulisi tehdä, ylläpitääksemme edes nykyisen elintasomme, kun huoltosuhteen heikkeneminen ja ilmastonmuutos puskevat päälle.

Kyllähän kepulainen, tolkuton kuntakartta on yksi pahimmista esimerkeistä pysähtyneisyyden ajan Suomesta. Ehdottomasti kuntaluku pitää saada alle 100:n, ei mitään järkeä nykytilanteessa, jossa se on 301.

Nyt kun tuohon päälle kehitellään maakuntahallintoa ja kuntien tehtävät paljolti siirtyvät niihin, niin meillä on taatusti yli 200 kertaa turhia kuntahimmeleitä, jotka vain rasittavat entisestään ahtaalla olevia kuntatalouksia.

Kepu kun on näitä tulevia maakuntahimmeleitä ollut ajamassa kuin käärmeitä pyssyyn, niin nyt vaan sen tulee kyetä ottamaan hatut kauniisiin kätösiinsä ja hyväksyä vääjäämätön ja ehdottomasti välttämätön kehitys kuntaluvun suhteen.

Ei se todellakaan tarkoita sitä, et E-P olisi yksi kaupunki, mutta varmasti selkeästi alle 10 kuntaa.

Mantila vain heitti pallon, josta on myös kepun kyettävä koppi ottamaan!

Martti Manner

Tampere

Kommentoi