Lukijoilta: Matkalla kohti päämäärää

Matka, joka tehdään aikuisopiskelun ihmeelliseen maailmaan. Ihmeellisen siitä tekee päätös, jonka olet sisäistänyt: lähteä opiskelemaan uudelleen kymmenien vuosien jälkeen. Päämäärä ja tavoite, jota lähdet saavuttamaan.

Aikuisopiskelijoille on tarjolla mahdollisuuksia, juuri sinulle ja minulle, meille kaikille, jotka haluamme päivä- tai iltaopiskella. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä helpompi on tehdä valintoja, jotka johtavat onnellisuuteen, iloon ja omannäköiseen elämään.

Joskus on vaan mentävä hieman kauemmaksi nähdäkseen lähelle. Kuuntelemalla itseäsi, omia haluja, tarpeita ja olemalla rohkeasti se kuka oikeasti olet, löydät juuri sen parhaan mahdollisen itsesi ja elämän, jolloin uskallat tehdä valtavirrasta poikkeavia valintoja.

On hienoa, kun saa olla mukana opiskelemassa vielä vanhemmalla iällä. Motivaatio on korkealla ja kun on sisäistänyt sen, että saavuttaakseen päämäärän on joistakin asioista myös luovuttava. Päivätyö, iltaopiskelu, perhe, luottamustehtävät ym. on soviteltava aikatauluun, jonka vain minä itse voin laatia niin, että näistä kaikista selvitään.

Peräänkuulutan tässäkin asiassa asennetta, jonka täytyy olla kohdillaan. On hienoa olla opiskelemassa kaikenikäisten ja eri lähtökohdista opiskelemaan lähteneiden kanssa.

Meillä on hieno tiimi omassa ryhmässäni, joka tukee toinen toista, ketään ei jätetä ja hän, joka osaa jo entuudestaan asioita enemmän, opettaa häntä, joka tarvitsee opastusta.

Meillä kaikilla opiskelijoilla on oma maali, johon tähdätään kukin oman opiskeluaikataulun puitteissa.

On hienoa nähdä, kuinka opettajat ottavat meidät vanhemmatkin opiskelijat hyvin vastaan ja mikä parasta, kannustetaan siihen, että mikään ei ole este, etteikö oppisi asioita. Muokataan ja räätälöidään juuri minun ja sinun näköiseksi opiskelua, jolloin on helpompi mennä eteenpäin.

Haluan rohkaista teitä kaikkia, jotka mietitte mielessänne, uskaltaisitteko hypätä tähän kelkkaan mukaan: Lähtekää rohkeasti hakemaan uusia haasteita, se on elämästä jännittävä erilainen ajanjakso ja mahtava tutustumismatka opiskelun ihmeelliseen maailmaan.

Elämästä nauttiminen lähtee monista asioista, jotka tuottavat hyvää mieltä ja ainakin minä voin sanoa, että tämä elämänvaihe on itselleni yksi niistä.

Anne-Mari Hiivanainen

Tuovila, Mustasaari

Kommentoi