Lukijoilta: Me olemme kansa – koronapandemia sen osoittaa

Itäisessä Saksassa järjestettiin 1989 maanantaimielenosoituksia. Kannettiin tunnusta Wir sind das Volk –Me olemme kansa. KGB-upseeri Vladimir Putin seurasi kaikkea järkyttyneenä.

Iskulause levisi Baltian maihin. Meni pari vuotta ja 1991 elokuussa Suomikin palautti vuonna 1920 antamansa diplomaattisen tunnustuksen Virolle, Latvialle, ja Liettualle.

Me olemme kansa sopii hyvin kun koronapandemia tunkee elämäämme. Lääkäreitä olemme aina arvostaneet, nyt tajuamme kuinka tärkeitä ovat hoitajat, kotihoitajat, ja eri työkohteiden siistijät.

Tarvitaan rekkamiehiä, kauppojen myyjiä, he ovat koronataistelun etulinjassa. Myös opettajat, poliisit, jopa varusmiehet. Kyllä isot pomot aina toisinaan sanovat kaiken työn olevan tärkeää. Mutta he ovat sanoneet sen toisesta suupielestään. Nyt heidän täytyy tarkoittaa sitä tosissaan.

Kauppa, sekin tarvitsee myös köyhän euroja, niistä kertyy liikevaihtoa, joka antaa työtä monelle. Kuluttajina meillä on valtaa.

Pian on kunnallisvaalit, nyt ehdokkaiksi hoitajat, kotihoitajat, myyjät, kuljettajat, yksinyrittäjät, aikuisopiskelijat, kulttuurin harrastajat, ystävyysseurojen jäsenet. Valtuustot ovat ovat liian yksipuolisia.

Pentti Kangasluoma

Lapua

Kommentoi