Lukijoilta: Metsällinen asia

Otso Metsäpalvelut hakeutui konkurssiin. Tosi ikävä asia mutta oli ehkä odotettavissa. Asia on puhuttanut metsäalan toimijoita monella tavalla. Asiaa on lähestytty myös lehdistön palstoilla kuten Markku Kuusela 16.10. Ilkka-Pohjalaisessa.

Markun kirjoitus oli melko räväkkä. En siihen kuitenkaan puutu kuin yhdessä kohdassa. Kirjoitan nyt vain oman pitkän kokemukseni mukaan Ähtärin näkökulmasta. Toki tiedän keskustelujen perusteella, että muuallakin ollaan samoilla linjoilla.

Metsäkeskuksia puolustaessaan Markku väitti muita toimijoita osaamattomiksi ja että ne tuottavat metsänomistajille täysin kelvottomia palveluita! Tosi kova ja jopa törkeä väite. Särähti tällaisen vanhan mhy-miehen sieluun tosi pahasti. Särähti kuulemani mukaan muuallakin.

Meillä Ähtärissä toimi vuosikymmeniä legendaarinen Metsätalo. Mhy:n lisäksi siinä toimivat Metsäkeskus ja Metsäliitto. Pienempiäkin toimijoita oli aika ajoin. Yhteiset päivittäiset kahvihetket olivat mahtavia rakentavan keskustelun ja vuorovaikutuksen hetkiä. Käytiin mm. läpi rakentavasti eri toimijoiden tilannetta eri kulmilta. Mielestäni tosi hienoa yhteen hiileen puhaltamista. Ei ollut osaajia ja osaamattomia! Myös useat metsänomistajat nauttivat näistä hetkistä hoitaessaan metsällisiä asioita ammattilaisten kanssa.

Istuit Markku muistaakseni itsekin usein noissa kahvihetkissä! Olisit silloin ottanut esiin tuon huolesi tekijöiden osaamattomuudesta, niin olisimme yhdessä voineet pohtia ja yrittää parantaa asiaa. Se olisi ollut oikea tapa toimia.

Juha Kurkikangas

Ähtäri

Kommentoi