Lukijoilta: Mielipiteitä lyhyesti

Kuinka niin pesäpallokentän siirto etenee?

Il-Po uutisoi (23.4), että Vaasan pesäpallostadionin kohtalo on ratkaistu. Uimahallin takana oleva pesäpallokenttä aiotaan siirtää uuden asemakaavan mahdollistamaan paikkaan eli osittain meren päälle. Jutussa asian vahvistaa Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi.

Siirto maksaisi miljoonia ja rakennusteknisesti meren päälle rakentaminen ei ole riskitöntä, kenttään saattaisi tulla painumia. Lehdessä Talvi toteaa, että vaihtoehtoisia paikkoja etsittiin, mutta ei löydetty.

Totuus on se, että poliittista päätöstä siirrosta ei ole olemassa. Myöskään rahoja siihen ei ole varattuna kaupungin budjetissa. Viimeisimmässä teknisen lautakunnan kokouksessa päätöstä kentän siirrosta ei tehty.

Ajatus pesäpallokentän siirrosta meren päälle on ollut syntymästään lähtien voimakkaassa poliittisessa vastatuulessa. Silti juna virkamieskulisseissa näyttää etenevän lähes härkäpäisesti.

Suomen hallituksen erittäin antelias koronatuki-politiikka helpotti tuntuvasti Vaasan kaupungin taloudellista ahdinkoa, mutta mielestäni nyt ei ole syytä tuhlailevaan rahankäyttöön paikallisesti. Pesäpallokentän siirrolle on yksinkertaisesti löydettävä edullisempi ratkaisu.

Tomi Kaunismäki

Kaupunginvaltuutettu (kd.), kuntavaaliehdokas, Vaasa

Rautatieläiskerrostalojen saneeraus on hieno juttu

Lehdessä olleesta uutisoinnista ilostuin, että jotain vanhaa säilytetään ja saneerataan sentään Seinäjoella.

Kaupungin kasvuun ja kehitykseen tarvitaan myös arvokkaiden rakennusten säilyttämistä. Kaikkea vanhaa ja arvokasta sekä kaupunkikuvallisesti tänne aina kuulunutta rakennuskulttuurin perinteitä ei tule hävittää.

Taloissa ovat asuneet monet rautatieläisperheet ja eväiksi työreissuille on tehty joko karjalanpiirakoita tai kropsua. Talot tunnettiin joko ”Piirakka- tai Kropsulinnoina”.

Karjalalaistaustoista ja pohjalaisista evästottumuksista tuli tuo Piirakka ja Kropsu. Aluksihan katu oli Rajakatu, joka sittemmin on muuttunut Ruukintieksi. Nuo talot kyllä ovat monille asukkaille ja vierailijoille ”maamerkki”. Siis todella säilyttämisen arvoisia molemmat.

Raimo Ristilä

Rautatieläislapsi, Seinäjoki

Sanotaan mitä sanotaan

Sanotaan mitä sanotaan, vaikka ettei ”aika mennyt koskaan palaa” ja ”joka menneitä muistelee, sitä tikulla silmään”. Toisaalta on oltu vielä pitempään sitä mieltä, että menneistä pitää oppia.

Sata vuotta on kulunut siitä, kun suojeluskuntien rinnalle perustettiin vapaaehtoinen naisjärjestö Lotta Svärd, joka myöhemmin tuki puolustusvoimia kokonaisuudessaan. Vuonna 1944, kun se lakkautettiin välirauhan sopimuksen tulkinnan perusteella, järjestöön kuului yli 220 000 jäsentä. Harva tietää tai muistaa siitä mitään. Tuskin koulussakaan kerrotaan mitä nuo naiset tekivät myös kotialueella huolto- ja sosiaalisissa tehtävissä.

Oli aikoja, jolloin ”totuus oli kateissa, oikeudenmukaisuus jossain ja inhimillisyys ehkä nykyisellä tolalla”. Sanotaanko, ettei nuokaan ajat ”trenkää” palata.

J. Ruokoja

Laihia

Rekkakuski tarvitsee kelpo kahvipaikan

Seinäjoen kaupunki on saanut paljon kiitosta siitä, että on luonut yrittämiselle puitteet. Kaupunki pystyy myös ohjaamaan liikenteen suuntia ainakin jossain määrin kaavoittaessaan alueita liikennemyymälöille.

Seinäjoki on kaavoittanut ABC:lle tontin Nurmon keskustan tuntumaan. Se ei kelpaa kaikille. Maatalousalueen keskellä, lukemattomien kiertoliittymien takana se on väärässä paikassa.

Liikennemyymälälle on osoitettu toinenkin paikka, uudenkarhean ohikulkutien ja Kuortaneentien risteyksestä. Eipä voi olla parempaa paikkaa, kun vain joku yrittäjä innostuisi. On tilaa kääntyä. Ei ole asukkaille häiriöksi rekkojen ja muun liikenteen kiihdyttely, eikä kahvittelijan tarvitse kärsiä lannan hajusta.

Tämä liikennemyymälä palvelisi Seinäjoen läpi sekä etelä-pohjoinen että itä-länsi suunnassa puskevaa tavara- ja henkilöliikennettä.

Roveksen ja Kapernaumin läheisyydessä sijaitseva paikka olisi passeli myös Seinäjoelle tavaraa purkaville ja täällä tavaran lastaaville.

Seinäjoen kokoiseen kaupunkiin on aika saada reilun kokoinen rekkaparkki, sillä kun tavara on lastattu, kuski tykkäisi hetken hengähtää sapuskalla tai ainakin kahvilla ja sämpylällä. Possukin olisi poikaa. Liikenneturvallisuuskin tätä puoltaa.

Olli Mäkelä

Kuntavaaliehdokas (vas.), Seinäjoki

Kommentoi