Lukijoilta: Mielipiteitä lyhyesti

Lyhyesti

Työnantaja, tue henkilöstösi terveyttä verovapaasti

Henkilöstön toimintakyky on yrityksen menestyksen kriittinen piste. Jos henkilökunta kokee, että työnantaja panostaa henkilöstöön, panostaa myös henkilöstö yritykseen.

Etätyö, ja toisaalta fyysisesti vaativa työ haastavat kaikenlaisten töiden tekijöiden ergonomiaa.

Asentajilla ja vastaavilla on fysiikka koetuksella joka päivä. Fysioterapeutin asiantuntemuksesta on hyötyä työkunnossa pysymisessä. Terapeutit ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä, ja asiointihetket toteutetaan turvallisesti ja hygieenisesti.

Vuoden 2021 alusta alkaen työntekijöille tarjottu terveydenhuoltopalvelu on verovapaa henkilöstöetu!

Työnantajan kannattaa pohtia, hyötyisikö henkilöstö esimerkiksi fysio-, ravitsemus-, psyko- tai toimintaterapiasta. Työnantaja voi järjestää edun myös työterveyshuollon ulkopuolella, jolloin valinnanvapaus terapeuttiin on suurempi.

Satu Grekin

Helsinki

Ikäihmiset kunniaan!

Uutisissa kerrottiin, että laitoksissa olevat, kymmenettuhannet vanhukset eivät ole päässeet ulkoilemaan korona-aikana. Tekstaten-palstalla kirjoitettiin, että vangit pääsevät päivittäin ulkoilemaan tunnin.

Tämähän on tyypillistä ikäihmisten syrjintää, joka tapahtuu hyvinvointi-Suomessa.

Vangit on tuomittu oikeudessa vankeuteen, jolloin laki antaa heille ulkoilun.

Ikäihmiset on tuomittu ”vankeuteen” ilman oikeuden päätöstä, jolloin laki ei turvaa heidän ulkoiluaan. Olisi korkea aika vapauttaa ikäihmiset vankeutta vastaavasta tilanteesta, jolloin he voisivat tavata omaisia ja ulkoilla.

Ikäihmiset kunniaan!

Matti Järviharju

Kuntavaaliehdokas (ps.), Kauhajoki

Arvoitusyhteiskunnasta

Siellä, missä yhteiskunta muuttuu sen tavallisille jäsenille arvoitukseksi, sikiää myös esimerkiksi salaliittoteorioita. Ymmälläänolo purkautuu niinkin.

Ajattelen, että juuri demokratia saattaa muuttua arvoitusyhteiskunnaksi. Siinä tapahtuu asioita, joihin ei enää pääse kiinni. Kansalaisella on tunne, että varjoista puhutaan ja varjoissa päätetään.

On demokratian kulissit mutta kulisseissa ei ole voimaa. Voima on kulissien takana. Terveessä demokratiassa ratkaisut perustellaan niin selkokielisesti, että suurin osa käsittää toiminnan.

Tällä hetkellä on suuri vaara, että Suomesta tulee arvoitusyhteiskunta sen jäsenille.

Arvoitusyhteiskunta ei ole osallistamisen yhteiskunta. Se on perustelemattoman tottelevaisuuden vaatimuksen yhteiskunta.

Arvoitusyhteiskunnassa vaaditaan käskyn täyttämistä ilman kyselyitä.

Jari Ranta

Vaasa

Kommentoi