Lukijoilta: Mikä päätoimittajaa pelottaa?

Päätoimittaja Markku Mantila käsitteli 28.6. Pekka Särkiön blogia ja hän kertoi, että häntä pelottaa. Arvailen nyt, mikä loppujen lopuksi pelottaa. Jotenkin päätoimittaja onnistui kirjoituksessaan liittämään rasismin ja perussuomalaiset Särkiön kirjoitukseen. En ymmärrä miten, kun lukee Särkiön kirjoituksen. Voisi toivoa myös huumorintajua tuon Huovisen osion suhteen. Olen yllättynyt, kun olen oppinut arvostamaan Mantilan useita kannanottoja.

Päätoimittajalle kävi myös freudit, sillä hän ei erittele Särkiön syvää todentuntuista analyysia. Hän haluaa vain huitaista tunteenpalolla Särkiön ajatukset rumiksi, epäsopiviksi ja ilmeisesti myös iskusanalla: rasistisiksi.

Särkiö mainiosti kertoo sen tosiasian, että marxilaisuuden vaikutus näkyy yhteiskunnassamme 1960-luvulta alkaen. Vallankumoukseenhan alun perin kuului instituutioiden hajottaminen. Ja Särkiö kuvaa sitä, miten on pariuskollisuus on vaihdettu holtittomaan sukupuolielämään ja lapsia ahdistetaan epäilemään omaa sukupuoltaan ja normaali isän ja äidin muodostama perhe on miltei rikos.

Ihmisen nautinnon- ja mukavuudenhalu rikkoo perheitä ja ei-toivotut lapset heitetään roskakoriin. Näin saadaan kyllä yhteiskunta sekaisin ja näin marxismi saa vallankumouksensa ja valtiolle annetaan ohjat kaikkeen elämään Suomessa.

Eivätkö päätoimittajaa nämä ongelmat kiinnosta? Pelottaako häntä, kun isoja yhteiskunnallisia ongelmia tuodaan päivänvaloon?

Valtionsyyttäjä varmaan tarttuu vielä asiaan, koska tuo kirjoitus on vielä saatavilla netissä. Näin ollaan menossa Neuvostoliiton malliin, jossa toisinajattelijat vaiennetaan. N-liitossahan olivat vihapuhelait käytännössä voimassa, ja miltei ajatusrikoslait.

Särkiö toi esiin kristillisiä arvoja, jotka ovat olleet koko länsimaisen ja erityisesti suomalaisen sivistyksen ja yhteiskunnan tukijalkana.

Mutta kristinuskohan ei enää nauti sitä uskonnonvapautta, joka vieläkin on olemassa perustuslaissa. Sehän halutaan poistaa, samalla kun sananvapautta halutaan kaventaa jopa oikeuslaitoksen toimin.

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi