Lukijoilta: Mikko Savolasta keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja

Me allekirjoittaneet esitämme kansanedustaja Mikko Savolaa Suomen Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi.

Mikolla on huomattava poliittinen kokemus alkaen toiminnasta keskustanuorissa, kunnallispolitiikassa, maakunnallisissa luottamuselimissä ja nyt jo kolmatta kautta valtakunnan politiikassa kansanedustajana. Hänellä on kattava näkemys omasta vaalipiiristämme ja sen tarpeista, sekä vahvaa osaamista valtakunnan politiikassa. Erityisesti Mikko on profiloitunut pohjalaisten sydäntä lähellä olevissa maanpuolustusasioissa, sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Maatalousyrittäjänä sekä eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenenä hän tuntee hyvin piirimme runkoelinkeinon ja siihen liittyvät muun elinkeinotoiminnan asiat.

Nykytilanteeseen tarvitaan muutosta: Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri on jäsenmäärältään Suomen Keskustan toiseksi suurin piiri, mutta sen vaikutusvalta on tällä hetkellä paljon piirin kokoa heikompi. Puolueen jäsenhankintaa on terästettävä ja hiljaiseloa eläviin tai kokonaan toimimattomiin paikallisyhdistyksiin puhallettava lisää eloa joko yksin tai yhdessä muiden alueen paikallisyhdistysten kanssa.

Keskustan päättävissä elimissä on tuotava esiin Etelä-Pohjanmaan piirin poliittinen linja. Piirin puheenjohtajan ollessa kansanedustaja, piirin poliittinen linja vaikuttaa suoraan päivänpoliittisen päätöksenteon ytimessä, Keskustan eduskuntaryhmässä.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiristä pitää rakentaa alueemme kiinnostavin poliittinen järjestö, joka nostaa esiin ja edistää vaalipiirin kannalta tärkeitä asioita, tuo yleiseen tietoisuuteen maakunnan keskustalaista linjaa sekä ajaa asioita linjansa mukaisesti valtakunnan politiikassa. Mikon johdolla me kyllä onnistumme siinä, kun haluamme ja tahdomme sekä teemme yhdessä lujasti ja sitoutuneesti töitä.

Hannu Rajamäki

Ylistaro

Helena Tuuri-Tammela

Isokyrö

Mikko Männikkö

Seinäjoki

Mikko Annala

Ähtäri

Annukka Annala

Kauhava

Reino Virrankoski

Seinäjoki

Elina Pusaa

Ähtäri

Ville Virrankoski

Kauhava

Irma-Liisa Viitamäki

Töysä

Marja Vettenranta

Laihia

Pasi Leikkari

Lehtimäki

Hanna Holtinkoski

Lapua

Tapani Akonniemi

Soini

Karri Kallio

Seinäjoki

Harri Ojanperä

Alahärmä

Juha Mikkonen

Seinäjoki

Kommentoi