Lukijoilta: Miksi edelleen KD?

Joskus vuosia sitten kirjoitin otsikolla: Miksi KD? Selasin leikekirjaani ja löysin aiheeseen liittyviä tekstejäni.

Ajatukseni eivät ole muuttuneet. Alajärvi kärsii muuttotappiosta, vaikka sen ehkäisemiseksi on tehty investointeja erityisesti vapaa-aikaan ja terveydenhuoltoon.

Miksi olen kristillisdemokraatti? Jokaisella puolueella on oma arvopohjansa. Viimeinen vuosikymmen on osoittanut, että vanhat suuret puolueet ovat menettäneet jotakin arvokasta luopuessaan tärkeinä pitämistään arvoista.

Mitä esimerkiksi ”koti, uskonto ja isänmaa” merkitsevät? Mitä merkitystä on tutkimuksella, joka sanoo Suomessa elävän maailman onnellisimman kansan, jos masennus on kansantauti, ajaen yhä nuorempia eläkkeelle?

Miksi ylpeillä PISA:n tuloksilla, jos samaan aikaan nuorten mielenterveysongelmat lisääntyvät ja hoitopaikkoja ei tahdo saada? Mitä kertoo nuorten aikuisten arvomaailmasta, kun koronan keskellä suurin murhe on anniskelupaikkojen sulkeutuminen?

Mielestäni jotain arvokasta on menetetty, kun vanhojen arvojen tilalle on nostettu ”suvaitsevaisuus”.

Ilkka-Pohjalaisen sunnuntainumerossa 25.4. aukeaman juttu esitteli seksityöläisen arkea. Perheellinen pienten lasten äiti, joka elää avoimessa parisuhteessa miehensä kanssa, ajatteli tekevänsä tavallista työtä. Häpeää asiaan kuitenkin liittyi, koska omalla nimellään ei esiintynyt.

Tässä yksi ”arvo” joka halutaan tehdä arkipäiväiseksi. Yhden miehen ja naisen muodostama uskollinen parisuhde on mielestäni puolustettavissa oleva arvo. Isän ja äidin suhde on lapsen koti. Kiireetön lasten ehdoilla elettävä arki pitäisi olla jokaisen perheen asia.

Vanhemmilla tulee olla vapaus valita heille sopiva hoitomuoto. Alle kolmevuotiaan paikka ei ole suuressa ryhmässä, vaan turvallisen aikuisen sylissä. Samoin kuin vanhusten, myös lasten kotihoitoa on tuettava.

Harmikseni Alajärvi luopui kotihoidon kaupunkilisästä. Se on mahdollista saada takaisin, päättäjät päättävät! Meillä ei ole varaa hukata yhtään lasta masennukselle.

Vanhusväestön hoivan järjestämisestä on tulossa ongelma. Tekeviä käsiä tarvitaan, kaikkien vanhusten paras paikka ei ole kotona. Kotihoidon pitää olla kiireetöntä ja asumismuotoja kevyempään hoivaan täytyy kehittää.

Ainut varteenotettava vetovoima on työpaikka. Kun nyt on vapaa-ajanpalvelut kohdallaan, täytyy katse kiinnittää työpaikkoihin. Alueemme on pienten ja keskisuurten yritysten aluetta. Onneksi meillä ei ole niin isoja tehtaita, että ulosliputtamista tapahtuisi.

KD ei ole uskontopuolue. Sen ideologia pohjautuu kristillisiin arvoihin, joiden varassa maata on rakennettu satojen vuosien ajan. KD haluaa rakentaa kuntia, joissa on hyvä asua. Asetumme ehdolle vaaleissa ajatuksella: jos voimme palvella kotikaupunkiamme.

Kennedyä lainatakseni en kysy mitä Alajärvi voi antaa minulle, vaan mitä minä voin antaa Alajärvelle.

Aino Kanervikkoaho-Kataja (kd.)

kuntavaaliehdokas

Alajärvi

Kommentoi