Lukijoilta: Miksi niin kielteinen asenne tulevaisuuteen?

Olemme ihmetelleet emeritus Pentti Ruotsalan asennetta (Ilkka-Pohjalainen 21.7.) Vaasan ja Vaasan seudun asioihin ja elämään. Mitä tapahtui, kun nyt eläkeikäisenä on oltava niin äärimmäisen kielteinen eikä todellakaan anneta mahdollisuuksia tulevaisuuden ajatteluun?

Vuodesta 1950 vuoteen 2010 Vaasan rooli Suomessa laski sijalta 7 sijalle 16. Se näytti valitettavasti, että yhteiskunta Vaasassa pysähtyi.

Nyt esimerkiksi energiaklusteri investoi miljardi euroa tulevina viitenä vuonna. Uusi laiva on tulossa, joka yhdistää miljoona asukasta sairaanhoidossa, opiskelussa sekä elinkeinossa.

On luotu edellytyksiä valtaville teollisille investoinneille ja kuten huomataan, Vaasan taivaalla näkyy nyt ennätysmäärä rakennusnostureita.

Me, jotka katsomme vähän taaksepäin, mutta varsinkin eteenpäin, näemme mitä Vaasassa on tapahtunut ja mitä esimerkiksi kansanedustaja Joakim Strand on saanut yhdessä muiden päättäjien kanssa aikaiseksi.

Olemme samalla iloisia, että Ruotsalan kaltaisia kielteisiä ihmisiä ei enää ole päättävissä rooleissa, koska se ei veisi yhteiskuntaa eteenpäin.

Haluamme, että me yhdessä kehitämme yhteiskuntaa, ja että täällä myös tulevaisuudessa on yrityksiä ja työpaikkoja, jotka luovat verotuloja hyvinvointipalveluiden rahoittamiseksi.

Jens Österberg

Johanna Kauppinen

Matias Skytte

Maria Östergård Käld

Max Jansson

Hanna Malkamäki

Nils-Erik Ehrström

Malin Aura

Ossi Kotanen

Monica Sirén-Aura

Matias Österberg

Kommentoi