Lukijoilta: Miksi pesäpallokentän siirto meren päälle yhä etenee?

Ajatus Vaasan pesäpallokentän siirrosta meren päälle on ollut syntymästään lähtien voimakkaassa poliittisessa vastatuulessa. Silti juna näyttää yhä etenevän lähes härkäpäisesti ja siirtoa valmistellaan virkamiesvetoisesti ilman poliittista päätöstä tai hankkeelle varattua rahoitusta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hankkeen kustannusarvio pyörii haarukassa 3–10 miljoonaa euroa.

Kun keväällä Ilkka-Pohjalaisen toimitus kyseli hankkeen rahoituksen perään, oli virkamiesten tiedonannossa erikoisia piirteitä. Virkamies toisensa jälkeen kehotti soittamaan asiasta Vaasan kaupungin Teknisen toimen johtaja Markku Järvelälle. Järvelältä ei tuolloin selvää vastausta herunut, vaan vastuuta vieritettiin komentoketjussa alaspäin Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvelle. Talvi taas ei vastannut lehden soittoihin eikä soittopyyntöihin. Tämän jälkeen julkinen keskustelu asiasta hiljeni.

Nyt 4–5 kuukautta näiden tapahtumien jälkeen hanke yhä näyttää etenevän virkamieskulisseissa.

Tiedetään, että kentän siirto meren päälle maksaa miljoonia ja rakennusteknisesti se ei ole riskitöntä. Ajan kuluessa kentän pintaan saattaa tulla herkästi painumia, jolloin se ei palvele enää tarkoitustaan.

Miljoonia nielevä investointi ilman järkeviä perusteluja ei ole veronmaksajien etu. Järvelän ja Talven on perusteltava, miksi pesäpallokentän siirtoa meren päälle valmistellaan ilman päättäjien hyväksyntää?

Jo maalaisjärki sanoo, että olemassa oleva varaus asemakaavassa ei pakota siirtoon meren päälle, sillä kaavan tehtävä on mahdollistaa, mutta ei pakottaa. Tarvittaessa kaavaa voidaan muuttaa.

Valtuusto hyväksyy vuosittain lukuisia kaavamuutoksia. Pesäpallokentän siirrolle on yksinkertaisesti löydettävä järkevämpi ratkaisu.

Tomi Kaunismäki

kaupunginvaltuutettu (kd.)

Vaasa

Kommentoi