Lukijoilta: Miksi pitää roskata?

Kävin tässä kumppanini kanssa lenkillä sunnuntaiaamuna viiden maissa toukokuun alkupuolella. Voi mikä ihana aamu! Mutta ei ihan kuitenkaan.

Kuvituskuvana oleva roskaläjä on otettu Seinäjoen Lidlin nurkilta. Joskus sitä miettii, että kun meillä on niin ihana, ympäristövalveutunut nuori kansanosa, niin miksi se sottaa maisemaa tällä tavalla.

Pikasapuskaa on taas mussutettu, ja onneksi kaikki jätteet voi helposti vain nakata siihen auton ulkopuolelle parkkipaikalle.

Niin, kyllä sitä luontoa on toki suojeltava sekä kannatettava muodikkaan vihreitä arvoja, mutta ei kai se kaikki juuri minua tarkoita? Tai ainakaan ihan nyt?

Itse asiassa, kyllä tuo kaikki edellä mainittu tarkoittaisi sinua ja kavereitasi ja juuri tällä hetkellä. Nimenomaan siellä, missä ikinä liikutkin ja mitä teet illalla rellestäessäsi.

Ole itsellesi rehellinen: Jos haluat maailman pelastuvan tai edes hiemankaan säästyvän, niin mieti, kannattaako tehdä kaikesta kaatopaikka, missä liikut.

Mietin toisinaan sitä, että jonkunhan taas tämäkin on jälleen siivottava. Entä, jos sinä sotkija itse joutuisit joskuskaan siivoamaan jälkesi? Mieti kerrankin.

Siisti kaupunki – parempi kaupunki!

Kai Heinoja

kaupunkiliikkuja

Seinäjoki

Kommentoi