Lukijoilta: Miksi Vaasan poliisilaitos ei vastaa puheluun?

Oli puhelinasiaa Vaasan poliisilaitokselle. Numero löytyi netistä. Vastaajana valtakunnan keskus, joka yhdisti Vaasan poliisilaitokselle. Kuului kolmetoista kertaa tuut. Puhelu palautuin takaisin keskukseen, jossa uusi ääni kertoi yhdistävänsä uudestaan. Taas kolmetoista kertaa tuut. Ja taas keskukseen, jossa edelleen uusi ääni kertoo yhdistävänsä uudestaan. Jne., jne., jne.

Kolmena päivänä yritin tuota samaa. Keskimäärin noin tunnin päivässä, aina kun töiltäni ehdin. Kukaan ei vastannut. Keskuksen äänetkin alkoivat tulla tutuksi. Kysyivät lopulta, että haluanko suoran numeron? No kyllähän se kelpasi.

Ryhdyttiin soittamaan suoraan. Ei vastausta ensimmäisenä päivänä.

Kun ei tullut tulosta, niin kävin kiireesti työni väliajalla poliisilaitoksella. Tiedustelu ohjasi minut rikosilmoituksen ovelle. Oli tietysti varattu. Odotin ja odotin ja odotin. Viimein koputin ja pyysin jättää puhelinnumeron jonne voitaisiin soittaa.

Päivystäjä suostui mutta neuvoi jättämään numeron tiedusteluun nimeni kanssa. Lupasi hakea sen sieltä. Sanoi samalla, että tunnin päästä voisi tärpätä paremmin, kun on kaksi päivystäjää paikalla. Kävin uudestaan tiedustelussa, jonne jätin lapulla nimen ja puhelinnumeron. Lupasin tulla tunnin päästä uudestaan.

Tunnin päästä uudestaan paikalla. Kumpikin päivystäjän huone oli tyhjänä. Tiedustelussa henkilö edelleen paikalle. Samoin oli paikalla jättämäni numero ja nimi. Ei ollut kuulemma kukaan hakenut. Ohjeeksi, että yritä uudestaan soittaa.

Seuraavana päivänä soitto. Ja soitto. Ja soitto. Yhteensä 33 kertaa. Sitten tärppäsi. Puheluun vastasi naisääni, jolle esitin asiani. Hän sanoi, että hän ei voi vastata. Perusteli asiaa sillä, että hän ei yleensä vastaa kyseiseen puhelimeen. Kun kysyin, kuka yleensä vastaa, niin vastaus oli, että ”ei tällä hetkellä kukaan vastaa”.

Ymmärsin asian niin, että juuri nyt ei vastaa kukaan mutta myöhemmin sitten vastaa. Kysyin, että koska sitten vastaa? Nainen kertoi, että Vaasaan poliisilaitoksella ei ole ketään, joka vastaisi kyseiseen puheluun. Kysyin vielä kerran, että ymmärsinkö oikein, että Vaasan poliisilaitokselle on olemassa puhelinnumero, johon kukaan vastaa?

Nainen kertoi edelleen, että kukaan ei vastaa kyseiseen puheluun. Otti kuitenkin puhelinnumeroni plus nimen ylös ja lupasi, että minuun otetaan yhteyttä lähipäivinä.

Tuosta hetkestä on tällä hetkellä kulunut pari viikkoa. Kukaan ei ole soittanut poliisilaitokselta. Ei jättämäni paperin perusteella. Eikä myöskään puhelimessa jättämäni numeron perusteella.

Kari Ojanen

Vaasa

Kommentoi