Lukijoilta: Miksi Vaasassa on vain kolmen päivän syysloma?

Koronatilanteen pitäisi rauhoittua asiantuntijoiden mukaan kesän aikana. Tämä tarkoittaa, että syksyllä olisi mahdollisuus palata jonkinlaiseen normaaliin. Se, mitä ihmiset haluaisivat tehdä, on päästä taas matkustamaan. Jo nyt matkatoimistot kertovat ahkerasta matkamyynnistä. Pimenevä syksy olisi tähän oivaa aikaa, kun pääsisi vähän valoisammille alueille.

Mutta mitä tekee tällöin Vaasan koulujen lomista päättävä porukka? Syysloman pituus Suomen valkoisessa/aurinkoisimmissa kaupungissa on vain kolme päivää, joten ilman poissaoloja töistä/koulusta ei lomailu onnistu. Asiaa on kuulemma perusteltu siten, että on vaikeaa löytää lapsille hoitajia. Sitä tässä pitää ihmetellä, että miten ihmeessä muualla päin Suomea voi olla viikon syysloma?

Lisäksi asiasta päättävät eivät näytä tajuavan, että melkoinen osa lapsista pitää kuitenkin viikon loman. Eli he anovat tai ovat vain muuten poissa nuo kaksi päivää. Näin ollen koulua käydään noina kahtena päivä aivan taatusti vajaateholla. Tästä on jo kokemusta Vaasan opetusalalla olevilla runsaasti.

Kari Ojanen

opettaja

Vaasa

Kommentoi