Lukijoilta: Milloin Kelalle normaali-ikäinen pääjohtaja?

Jälleen kerran päädyttiin valitsemaan eläkeikäinen pääjohtaja Kelalle. Eivätkö valinnan tehneet Kelan valtuutetut huomanneet katsoa papereista ollenkaan hakijoiden syntymävuotta valintaa tehdessään? Nyt tehtiin jo toisen kerran samanlainen valinta.

Ensimmäinen ”virhe” tehtiin noin kolme vuotta sitten, kun edellinen pääjohtaja Elli Aaltonen valittiin Kelaan. Silloinkin valittu oli eläkeiässä, eli sen ikäinen, jolloin ihmiset yleensä jäävät eläkkeelle. Siksi hänen toimikautensa Kelassa jäi vaan kolmen vuoden mittaiseksi.

Tämän edellisen, eli Elli Aaltosen edeltäjä Kelassa, eli Liisa Hyssälä sinnitteli siellä maksimi-ikään, eli 68 vuoteen ja eläkkeelle jäätyään hän kertoi heti etsivänsä itselleen uutta työtä. Niin että kovat olivat työhalut hänelläkin.

Silloin, kun Elli Aaltonen valittiin pääjohtajaksi, oli tämän eläkeikäisen Aaltosen paikalle hakemassa mm. miniterinäkin toiminut kasanedustaja Päivi Räsänen. Eli pätevyttä kyseisen laitoksen johtoon oli kyllä ja ikääkin kai vasta 57 vuotta. Ei kun ei, kun piti olla keskustalainen, ja ilmeisesti vielä eläkeikäinen.

Keskustalle on pisteytetty Kelan pääjohtajuus. Siksi sen pääjohtajan pitää olla keskustalainen ja olkoon vaikka sitten eläke-ikäinen, kun muita ei ole tarjolla.

Outi Antilankin ensimmäinen työ tuntuu olevan byrokratian purku Kelassa, ja tokkopa enää muuta ehtiikään?

Rauno Jokiniemi

Noormarkku

Kommentoi