Lukijoilta: Minä olen teille vain numero

Minä olen teille vain numero. Yksi muiden joukossa, massaa. En ole tarpeeksi tuottava numero, en tarpeeksi tehokas, en tuo tarpeeksi rahaa. Silti te ette tule pärjäämään ilman minua ja muita minun kaltaisiani.

Minä olen hoitaja. Ihan tavallinen rivihoitaja. Hoidan vanhoja ja sairaita. Mutta hekin ovat teille vain numeroita. Eivät tarpeeksi tuottavia, eivät tuo tarpeeksi rahaa, liian kalliita.

Minä olen ihan tavallinen kuntalainen. Rahoitan omilla verotuloillani työtä, jota teille teen. Silti varsinainen työni voi olla teille näkymätöntä. Olen vain menoerä paperilla, liian pieni tulo. Saattaisitte kuitenkin yllättyä työni monipuolisuudesta ja vastuusta. Se on sitä joka päivä ja se vastuu painaa.

Hoitoala ei ole enää vetovoimainen. Se ei ole enää inhimillinen. Uusia ei tule ja vanhat eivät jää. Ja te luulette kovasti hallitsevanne tilanteen. Uupumus leviää ja sitä on vaikea kitkeä. Tällä alalla kenelläkään ei ole kunnolla aikaa auttaa toisiaan. Heidän aikansa on kunnan rahaa. On ammennettava tyhjästä, myötäiltävä ja toivottava parasta. Mutta työssäjaksamista ei rahalla saa. Ja niin kauan kun tämä jatkuu, minä en laita numeroa teidän äänestyslippuunne!

Lukuna paperilla

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi