Lukijoilta: Ministeri Henriksson käyttää perustuslakia omana työkaluna

Jo viime vuoden kesäkuussa Suomen hallitus totesi, että tartuntatautilakia pitää muuttaa tehokkaammaksi työkaluksi covid-19-tyyppisiä viruksia vastaan. Siitä on nyt vierähtänyt 8 kuukautta ja kun lakia olisi nyt kipeästi tarvittu Ison-Britannian covid-19-versiota vastaan, sitä ei vieläkään ole.

THL tunnisti jo 9.2., että brittivirus on leviämässä vailla kontrollia, koska rajat ovat vuotaneet liikaa. Eli hallitus ei ole pystynyt suojaamaan Suomen kansaa pahaa vastaan.

Ministerit Henriksson ja Lintilä ovat oma-aloitteisesti kertoneet mielipiteensä julkisuudessa. Olen saanut kuvan, että he ovat kaikenlaisia rajoituksia vastaan.

Jokin aika sitten kaikki puoluejohtajat olivat A-studion vieraina, aihe koronaviruksen torjunta. Toimittaja kysyi, ketkä ovat sitä mieltä, että koronatestin Suomen rajoilla pitää olla pakollinen. Kaikkien kädet nousivat heti ja reippaasti, paitsi ministeri Henrikssonin. Jälkeenpäin hän on sanonut syyksi, että hän haluisi tarkistaa, onko pakkotestaus perustuslain vastainen. Mutta, kysymys oli ministerien halusta eikä laillisuudesta, koska perustuslain vastaista lakia ei voida ainakaan tahallisesti Suomessa säätää.

Perustuslakia voidaan muuttaa ja nopeastikin, jos 5/6 kansanedustajista on sitä mieltä, että asia on kiireellinen. Jos kiireellisyydestä päätetään ”kyllä”, niin itse laki voidaan hyväksyä 2/3:n enemmistöllä.

On ilmeistä, että ministeri Henriksson yrittää käyttää perustuslakia uuden tartuntatautilain viivyttämiseksi. Yksi syy siihen saattaa olla, että moni Helsingin seudun perhe omistaa kesämökin Uudenmaan ulkopuolella ja Henriksson haluaa olla heille mieleen

Suuri osa Euroopan asukkaista on ulkonaliikkumiskiellossa öisin, isobritannialaiset suorastaan ympärivuorokautisessa kotiarestissa. Päivittäin sairastuu puoli miljoonaa ihmistä, 15 000 ihmistä kuolee päivittäin ja mutaatioita syntyy nopeammin, kuin rokotukset saavat myyntiluvan.

Tilanne on vakava. THL ennustaa vaikeaa kevättä. WHO ennustaa, että saattaa kestää vuoteen 2024 ennen kuin koko maailman (köyhät) ihmiset ovat saaneet ensimmäiset rokotuksensa. Monet virologit ovat ennustaneet että covid-19 ja sen mutaatiot tulevat olemaan ihmiskunnan riesana ”ikuisesti”. Höllennyksien ja viivyttelyjen hinta saattaa nousta korkeaksi!

Daniel Paro

Koivulahti, Mustasaari

Kommentoi