Lukijoilta: Missä ovat maailman tietäjät?

Missä ovat tietäjät, jotka tutkivat ja ovat tutkineet maailman synnyt syvät? Nämä maailman kulun tietäjät koettivat varmistaa aikoinaan, miten pitäisi maailmassa elää ja ottaa huomioon. Mutta eiväthän nämä yltiöpäät ymmärtäneet eivätkä kuunnelleet ja nyt alkaa olla pahasti myöhäistä.

Maapallon ja luonnon kulun ymmärtävät tietäjät ovat jo pidemmän aikaa tienneet sen, ettei heitä kuulla. Näitä Trumppeja on ollut maailmassa aina, jotka ovat pelanneet vain omaan pussiinsa. Trump on vain niin avoin ja voimansa tunnossa, ettei huomaa, ettei tämä ole ohimenevää. Tällä tavalla maailmaa on kymmenet vuodet viety. Nyt se tulee vain paremmin julki.

Vieläkin Eurooppa kulkee sumussa, nykyään Saksa ja Ranska vetureina. Aika näyttää onko Suomesta sumu hälvennyt.

Ranska on hyvää pataa Saksan kanssa, koska sillä on vain voitettavaa, muuten Englanti on Ranskalle läheisempi. Kyllä sen pitäisi jo ymmärtää, että Saksa, Ranska ja Englanti laskivat hyötynsä ympäristömaista. Britit kuitenkin lähtivät huomatessaan, että Saksa ja Ranska määräävät tahdin.

On outoa, kun pitäisi ymmärtää tämä muutos, kun velkaisten maiden pitäisi tehdä satoja miljardeja lisää velkaa, kuin he olisivat takaajia.

Voi kysyä, mihin Suomi oikein on sitoutunut. Eihän tällaista voida vaatia, jos Saksa ja Ranska antavat lainaa. Muiden maiden pitäisi ne maksaa. Onko kaikki salaista ja pitäisi vain uskoa. Entä jos kansan usko pettää?

Risto Järvimäki

Kauhajoki

Kommentoi