Lukijoilta: Mistä apu, kun Kela päättää puolestasi

Sen jälkeen kun nousin kansanedustajaksi, on kansan syvistä riveistä tullut yhteydenottoja aika tiuhaan tahtiin. Osa keskusteluista käydään mukavista asioista, mutta yleisemmin yhteydenotot johtuvat vähemmän mukavista asioista. Viime viikolla eräs tuttuni soitti ja pyysi kahville, että saisi tuoda huolensa esiin.

Yksinyrittäjä oli joutunut lopettamaan yrityksensä, koska polvet ovat tulleet tiensä päähän. Lääkärikin totesi lausunnossaan työkyvyttömyyden.

Kukaan ei neuvo, kuinka pitäisi toimia, että asiat alkaisivat rullata oikeaan suuntaan. Ikääkin sen verran, että henkilö on pudonnut totaalisesti pois työnantajan työntekijälistalta. Aktiivimallia tietysti tarjotaan, myös toteutetaan ja ymmärrätte varmasti, että polvien kunnolla ei ole siinä mallissa ole mitään merkitystä.

Näin lääkärintodistuksen, jossa suositellaan kuntoutusta. Lääkärin siis täytyisi lähettää Kansaneläkelaitokselle B-lausunto, jonka jälkeen Kelan virkamies alkaisi asiaa lain mukaan hoitaa. Sitä ilman ei mahdollista tukea tule mistään.

Kuka siis kertoisi sille tavalliselle ihmiselle kuinka asiat täytyy hoitaa? Siis hänelle, joka on joutunut uuteen tilanteeseen, eikä tiedä siitä mitään.

Missä on se vastine panostuksestasi tälle yhteiskunnalle ja maksamillesi veroille? Maksat siis tunnollisesti verosi ja sivukulusi ja kun sairastut tai vammaudut, niin yhteiskunta kusee kirjaimellisesti päällesi.

Saamani tiedon mukaan tässä kahden ihmisen taloudessa jää tällä hetkellä käyttörahaa 480 euroa kuukaudessa, josta sähkölasku on vielä maksamatta. Siis 240 euroa/henkilö!

Ymmärtääkseni harkinnanvarainen sosiaaliturva voidaan antaa sosiaalitoimistossa, niin miksi tällaisissa tapauksissa ei näin toimita? Kun rahaa ei tule Kelalta (viivästyy) ja haluat kuitenkin hoitaa maksuvelvoitteesi, niin otat pikavipin, jonka viranomaiset luokittavat tuloksi ja sen verran poistetaan seuraavasta toimeentulotuestasi.

Virkamiehellä on tietysti ohjeensa, mutta mihin on näissä tapauksissa kadonnut maalaisjärki ja varsinkin empatiakyky? Suomalainen apua tarvitseva ihminen on tässä maassa täysin kakkosluokan kansalaisen asemassa.

Uuden hallituksen myötä asiat eivät varmaankaan parane, koska vihreiden apupuolueet Rinteen johdolla tekevät juuri kuten he sanovat.

Heidän suurin ongelma on ilmastonmuutos ja pössyttely... Viimeinen sammuttakoon valot !

Perussuomalaisten kansanedustaja Vaasasta

Kommentoi