Lukijoilta: Mitä jäi selvittämättä näkökulma-jutussa Israelista

Näkökulma-jutussa (I-P 14.6.) tuotiin tiettyjä seikkoja, jotka eivät poikenneet noista normaalista ”kaikkihan sen tietävät” -tasoista, antamatta taustaa koko ongelmalle nimeltä Israelin valtio.

Kun juutalaisista suurin osa karkotettiin Rooman toimesta 70–130-luvuilla, heidät hajotettiin ympäri maailmaa. Joka paikassa heitä on vainottu enemmän tai vähemmän. Heille ei annettu täysi kansalaisoikeuksia monessakaan paikassa ja heistä tehtiin aina syntipukkeja , kun jotakin ikävää tapahtui. Tässä nimenomaan Eurooppa on kunnostautunut negatiivisesti. Hitlerin masinoima tuho oli vain selvää jatkoa aikaisemmille vainoille, tehden sen saksalaisen tehokkaasti.

Sitten syntyi ajatus, että jos juutalaiset saisivat oman valtion, niin he voisivat olla turvassa. Niinpä San Remossa, jossa voittajavaltiot jakoivat 1920 Ottomaanien imperiumia, luvattiin aikaansaada monta arabivaltiota ja yksi juutalaisvaltio. Kansainliitto 1922 vahvisti kokouksen päätökset, jotka myös YK hyväksyi.

Nuo arabivaltiot kyllä syntyivät, mutta Englanti, jonka piti luoda edellytykset juutalaisvaltiolle alueelle, joka käsitti Jordan-joen ja Välimeren välisen alueen, pitäen sisällään myös Golanin, ei toiminut toimeksiantonsa mukaisesti. Niinpä Englanti mielistellessään arabeja päästi alueelle arabeja ympäröivistä maista ja vaikeutti juutalaisten muuttoa alueelle aiheuttaen mahdollisesti miljoonien juutalaisten joutumisen holokaustin uhreiksi.

Kun Israel sitten julistautui itsenäiseksi 1948, niin 5 arabimuslimivaltiota tahtoi tuhota sen.

Jordania laittomasti miehitti ns. Länsirannan ja Itä-Jerusalemin. Kun Israel 1967 pakotettiin sotaan jälleen, niin Israel valtasi tuon alueen, joka kansainvälisoikeudellisesti kuului sille. Senkin jälkeen yritettiin Israel tuhota ja edelleen mm. Iran ja Hamas julistavat Israelin tuhoa nimenomaan islamin perusteella, eikä Abbaskaan halua tunnustaa juutalaisvaltiota. Olisikohan tuo sellaista rangaistavaa vihapuhetta?

Aikanaan arabiöljyn voitelemat länsimaat ryhtyivät hokemaan myyttiä palestiinalaisesta kansasta ja että pitäisi saada palestiinalaisvaltio välittämättä Israelin turvallisuudesta. Osa ns. Länsirannan palestiinalaisista haluaisivat olla mieluimmin Israelin alaisuudessa kuin korruptoituneen Abbasin vallan alla. On mahdoton yhtälö sallia terroristivaltio keskelle Israelia, kun sitä uhataan myös ulkoapäin. Itsehallinto Israelin siipien alla on kaikkein paras ratkaisu, kunhan vain palestiinalaisten johtajat lopettavat vihakiihotuksen ja väkivallan.

Koska islamin tähden näin ei luultavasti tapahdu, niin asia ratkeaa ennustusten mukaan, kun Jeesus Kristus palaa Öljymäelle pelastamaan kansansa muiden kansojen yrittäessä jälleen tuhota Israelin ja saada Jerusalem valtaansa. Se on tuhon paikka noille vihollisvaltioille, mutta sen jälkeen tulee rauhanaika, jossa Jerusalem on koko maailman pääkaupunki.

Kummalla puolella haluatte silloin olla, suomalaiset ja Suomen politiikot?

Reko Kauranen

Vaasa

Kommentoi