Lukijoilta: Mitä Suomessa tapahtuu?

Tiedotusvälineistä tulevan tiedon mukaan rahaa jaetaan avokätisesti velkaa tehden. EU:sta saadaan miljardeja ja takaisin maksetaan myös miljardeja. Koronavirus on toki laittanut sekaisin koko maapallon toiminnan.

Onko koronarahat oikein kohdennettu? Mielestäni hallituksen ministerit ovat suurelta osin kokemattomia, joten virheitä syntyy, vaikka ministeriöstä saadaan luettavaa tietoa.

Meillä on ollut tosi vaikeita aikoja sodan aikana ja sen jälkeen. Silloin miehet olivat rautaa. Nytkin tarvitaan silloin ollutta yhteisymmärrystä. Jossain vaiheessa kommunistit kyllä suunnittelivat vallan kaappausta. Vuosi oli 1948, asia kylläkin vesittyi. Meillä on vasemmistovoittoinen hallitus. Jotain rauhattomuutta on näköpiirissä, syksyn karkeloista voi tulla vaikeat.

Pitääkö tehdä kuten sodan jälkeen, jolloin perustettiin Soteva, joka valtion puolesta hoiti sotakorvausasiat. Sotakorvauksina toimitettiin erilaisia tuotteita 226,5 miljoonan kultadollarin edestä vuosina 1944-1952. Esimerkiksi 535 alusta, 15 telakkaa, 589 höyryveturia sekä 52 000 elementtirakenteista puutaloa ja erikokoisia sähkömoottoreita. Nämä tuotteet oli vain pieni osa toimituksista.

Tarvitsemmeko me tämän sekavan tilanteen purkuun kovanluokan yritysjohtajia kuten Sotevan aikana, etteivät eduskunta ja hallitus riitele kaikenlaisten lillukanvarsien kanssa. Sota-aika oli yhtä ”koronaa” ja monet vuodet sen jälkeen.

Suomi oli ennen koronavirusta hyvinvoiva maa, kai siitä johtui, ettei joillekin mikään meinannut piisata.

Korona taitaa opettaa katsomaan, mitkä ovat realiteetit tässä maailmassa jossa elämme. Onko politiikka kaiken pahan juuri?

Matti Latva-Panula

Ilmajoki

Kommentoi