Lukijoilta: Mitäs minä sanoin

Suomi on harjoittanut pitkään huonoa maahanmuuttopolitiikkaa, joka perustuu siihen sinisilmäiseen uskoon, että kaikki asiattomat tulijat ovat hädänalaisia. Ja sitten vielä heidän toivotaan kotoutuvan, eli oppivan meidän kielemme ja paremman kulttuurin ja tapamme, järjestämällä heille palveluita heidän omalla kielellään.

Perussuomalaiset on jo toistakymmentä vuotta yrittänyt varoitella tästä ongelmasta, ja muut ovat lähinnä tyytyneet haukkumaan, miettimättä itse ongelmaa hetkeäkään.

Sitten kun sattuu ja tapahtuu, niin se on mukamas aina suuri yllätys. Pelkästään nyt joulukuussa, monikulttuurisen yllätysjoulukalenterin luukuista on paljastunut tähän mennessä kaksi linja-autoiskua jotka epäonnistuivat, Oulun neljä raiskaus- tai joukkoraiskaustapausta , sekä Tikkurilan puukotustapaus. Kaikissa asialla turvapaikanhakija.

Perussuomalainen ei saa mitään nautintoa siitä että voi nyt sanoa ”mitäs minä sanoin”, koska yhteiskuntamme on muuttunut turvattomaksi. Kiitos vain kaikille muille puolueille. Mikä erityisesti harmittaa, on se, että ne tahot, jotka ovat maamme tähän tilanteeseen tuoneet, ovat harvinaisen hiljaa aina, kun jotain todella ikävää sattuu.

Kun itsenäisyyspäivänä pari raukkaa heilutteli halveksittavaa ideologiaa kuvastavaa lippua, salamana oli jokainen tiedostava taho kauhistelemassa asiaa kaikki viestintäkanavat kuumana. Tai kun maahanmuuttajataustaisen pojan ohi ajoi linja-auto, oli presidentti heti lausumassa asiasta.

Mutta kun Oulussa turvapaikanhakijat seksuaalisesti hyväksikäyttävät suomalaisia alaikäisiä lapsia, ei olekaan mitään asiaa enää. Oulun tapauksen reagointiin kului melkein viikko ennen kuin kukaan muu kuin perussuomalaiset uskalsi sanoa yhtään mitään.

Esimerkiksi demarien Antti Rinne ei pystynyt vain yksiselitteisesti tuomitsemaan tekoa, puhumattakaan, että miettisi siihen parannusta, vaan samassa piti sanoa perussuomalaisista jotain kelvotonta.

Sama toistui kaikkien muidenkin kohdalla, sitten kun lopulta vähän uskallettiin suuta avata, vähintään puolet ajatuksista täytyy suunnata perussuomalaisten mustamaalaamiseen tai vihapuheesta huolestumiseen. Yhtään keinoa estää seuraavat vastaavat tapaukset ei kuitenkaan ole kuulunut.

Asiaa pahentavia lausuntoja kyllä tulee. Keskustalainen pääministeri Sipilä jopa lähetti ulkomaille medioiden välityksellä viestin, että tervetuloa, annan jopa oman kotini käyttöönne. Edellisen hallituksen pääministeri, kokoomuslaisen Alexander Stubbin yksi eniten julkisuutta saaneista viesteistä pikaviestinpalvelu twitterissä on ”Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta”, joka on hyvin hänen ja puolueen muiden ulostulojen kanssa linjassa.

Kokoomus on silti ehkä ovelin näistä maatamme kurjistavista puolueista, sillä kokoomuksen riveissä on näitä, jotka aina vaalien alla heittävät muutaman todella räväkän kommentin maahanmuuton ongelmiin liittyen. Mutta kun aika tulee äänestää, sitten ei enää uskalleta todellakaan ajatella Suomen tai suomalaisten etua. Sama toistuu niin valtuustoissa kuin eduskunnassakin.

Jopa ministeri Mykkänen on väläytellyt jotain niin järkeviä kommentteja maahanmuutosta, kuin ne olisivat tulleet perussuomalaisen suusta. Mutta muistellaanpa pari kesää takaperin: Jussi Halla-ahon perussuomalaiset eivät kelvanneet kokoomuksen mielestä enää hallitukseen, vaikka perussuomalaisten ainut toivomus oli, että hallitus noudattaa omaa ohjelmaansa niissä kohdissa mitkä ovat perussuomalaisille tärkeitä.

Tämä hallitus, eikä mikään muukaan, tule tekemään edes tikkua ristiin Suomen turvallisuustilanteen parantamiseksi, ennen kuin perussuomalaiset on seuraavan kerran hallituksessa.

Lauri Karppi (ps.)

kaupunginvaltuutettu

Vaasa

Kommentoi