Lukijoilta: Mitkä tahot ovat ilmastopaniikin takana?

Muutama päivä sitten julkaistiin johtavissa tiedotusvälineissämme YK:n ympäristöohjelman UNEP (United Nations Environment Programme) tuore raportti, jonka mukaan ihmisperäiset ilmastopäästöt on käännettävä laskuun heti, koska ”päästökehityksen ja yhteisesti sovittujen ilmastotavoitteiden välillä on ammottava kuilu”.

Tähän samaan jo apokalyptisia piirteitä saaneeseen hysteriaan näyttää sortuneen myös EU:n parlamentti päättäessään äskettäin kokouksessaan julistaa selkeällä enemmistöllä Eurooppaa ja koko maailmaa koskevan ”ilmastohätätilan”.

Samassa kokouksessa sosialistiryhmän esityksestä sekä muun vasemmiston ja vihreiden ryhmien kannattamana esitettiin myös, että ydinenergia pitää ajaa alas koko EU:ssa. Siis ajaa alas taloudellisin ja saasteettomin energiamuoto. O tempora, o mores!

Onneksi edes tässä asiassa järki voitti ja esitys hylättiin.

Herääkin epäilys, että tuossa jo yli äyräitten ryöstäytyneessä lietsonnassa ei ole kaikki ihan sitä, miltä sen halutaan näyttävän.

Jo maallikkokin ymmärtää, että huoli noista ihmisperäisiksi mainituista ilmastopäästöistä on todella aiheellinen, koska maapallomme saastuminen on ihmiskunnan lisääntymisen ja ympäristöstä piittaamattoman käyttäytymisen vuoksi muodostunut jo todelliseksi ongelmaksi.

Valitettavasti YK:n hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneeli IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) valitsemansa toimintamallin mukaisesti on keskittynyt noissa ihmisperäisiä ilmastopäästöjä koskevissa tavoitteissaan lähinnä fossiilisista polttoaineista syntyvän hiilidioksidin määrän rajoittamiseen, vaikka hiilidioksidi ei ole saaste, vaan kaikelle elämällemme välttämätön yhdiste.

Nykyistä sekavaa tilannetta kuvaa myös se, että muutamat korkeasti oppineet ja arvostetut ilmastotieteen edustajat ovat vakuuttuneita siitä, että auringon aktiivisuus onkin tulevina vuosikymmeninä alenemassa jopa vuosina 1645–1715 esiintyneen ns. Maunderin minimin kaltaiselle tasolle, jolloin Suomessakin noin kolmannes väestöstä kuoli nälkään.

Lisäksi on syytä myös todeta, että tuo IPCC:n autoritäärisesti valitsema toimintamalli ei ole saavuttanut tiedemaailmassa muutoinkaan yksimielisyyttä, koska täyttä varmuutta ilmakehän lämpötilan ja hiilidioksidipitoisuuden välisestä riippuvuudesta ei ole.

YK:n johdolla vuonna 2015 järjestetyssä ns. Pariisin ilmastokokouksessa kuitenkin sovittiin, että maapallon ihmisperäiseksi oletetun lämpötilan nousu esiteolliseen aikaan verrattuna tulisi rajoittaa 1,5 asteeseen vähentämällä erityisesti hiilidioksidipäästöjä.

Pariisin ilmastosopimus on kuitenkin jo alkuunsa osoittautumassa tehottomaksi, koska esimerkiksi kasvihuonekaasujen ylivoimaisesti suurin tuottajamaa Kiina jatkaa kehitysmaana saamansa aikalisän perusteella hiilivoimaloiden rakentamista kiivaaseen tahtiin ainakin vuoteen 2030 saakka. Lisäksi Yhdysvallat toiseksi suurimpana kasvihuonekaasujen tuottajana on ilmoittanut irtaantuvansa kyseisestä sopimuksesta.

YK:n valitseman ilmastopolitiikan tukemiseksi on syntynyt myös ryhmittymiä, kuten esimerkiksi vuonna 2018 perustettu Extinction Rebellion eli Elokapina-niminen kansainvälinen liike, jonka tunnetuimpana julistajana on esiintynyt ruotsalainen teinityttö Greta Thunberg.

Onkin ollut jo odotettavissa, että tällaisista kansainvälisistä hurmosliikkeistä ovat kiinnostuneita myös muutamien supervaltojen aggressiiviset tiedustelupalvelut tavoitteinaan ohjailla niissä esiintyviä toimintoja haluamaansa suuntaan.

Tuon YK:n ilmastopolitiikan tueksi on lisäksi käynnistetty myös massiivisia kampanjoita, joihin osallistuneille on annettu yleensä ”tutkijan” status, vaikka allekirjoittajien joukossa on ilmennyt olevan jopa opiskelijoita sekä myös kuviteltuja henkilöitä.

Herääkin epäilys, että tuollainen härski toiminta täytyy olla jonkin salaisen tahon määrätietoista ja röyhkeää manipulointia, jonka tavoitteena on romahduttaa erityisesti kehittyneiden teollisuusmaiden talous.

Koska Yhdysvallatkin on jo ilmoittanut irtaantuvansa tuosta Pariisin sopimuksesta, niin siitä tulevat nykymenolla kärsimään lähinnä vain Euroopan maat Suomi mukaan lukien.

Pentti Ruotsala

Vaasa

Kommentoi