Lukijoilta: Monikielisyys on Vaasan ydin

Vaasan Kokoomusnuorten Aatu Puisto kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan (9.7.) Vaasan imago-ongelmista ja kaksikielisyydestä. Mielipidekirjoituksessa nostetaan esiin ennakkoluulot Vaasan kieliympäristöä kohtaan, ja myös pohdiskelua puolueiden vaikutuksesta siihen. Puiston johtopäätökset ovat kuitenkin erheelliset.

Vaasa on aina ollut perinteinen kaksikielinen kaupunki. Tälle pohjalle on ollut hyvä rakentaa kummallakin kielellä toimivaa hallintoa, yrityselämää ja kaupunkikulttuuria. Vaasassa puhutaan nykyään kuitenkin jo monia eri kieliä, ja kiitos siitä kuuluu korkeakouluille. Vaasan vapaa-ajan tarjonnasta löytyy kaikille jotain, joten Vaasa ei turhaan markkinoi itseään Suomen kielirikkaimpana kaupunkina. Vaasan yliopistollakin on tällä hetkellä hyvä brändi ja tunnettuus, eli ongelma ei siis ole itse korkeakoulussa.

Kielitaito, mutta ennen kaikkea kulttuuri, ovat antaneet Vaasalle ja vaasalaisille valtavan paljon menestyksen avaimia. Suuret vientiteollisuuden veturit ja kotimaista laatutavaraa tuottavat yritykset ovat tunnettuja myös Vaasan ulkopuolella. Tällaista imagoa pitäisi lähteä rakentamaan yhdessä koko kaupungin kanssa, ja antaa kaikille mahdollisuus kokea upea, monikielinen, Vaasa.

André Martinez

RKP-nuorten hallituksen jäsen

Vaasa

Kommentoi