Lukijoilta: Mopojen nopeutta nostettava

Ajatellaan, että mopoilija ajaa autotiellä 45 kilometrin tuntinopeutta. Edestä ja takaa tulee autoja. Silloin tietysti autoilija lähtee ohittamaan ja täytyy mennä reunaan, on tilanne mikä hyvänsä, jolloin useasti tulee vaaratilanteita. Esimerkiksi tien reuna voi olla huonossa kunnossa ja möykkyisä. Kapeilla teillä voi myös tulla pitkiä autoletkoja, kun mopo on edellä ja ohittaminen on mahdotonta.

Mielestäni mopojen vauhtia pitäisi nostaa, koska niistä tulisi turvallisempia sen suhteen, ettei autojen tarvitse tehdä turhia ohituksia pienillä teillä esimerkiksi kaupungissa.

Monet ajattelevat, että liikenneonnettomuuksien määrä voi kasvaa, jos mopojen nopeutta nostetaan, mutta nykypäivänä melkein kaikki mopot on viritetty menemään 60–80km/h, joten siltä osin se ei vaikuta asiaan kovin paljoa.

Nostamalla vauhtia turhat ohitukset vähentyisivät, koska nykynopeuksilla autoilijat automaattisesti ajattelevat, että lähdenpä nyt ohittamaan. Kun autoilijat tietäisivät mopojen uudesta sallitusta nopeudesta, ei tulisi niin paljoa turhia ohituksia ja samalla vaaratilanteita.

Tämän takia olisi hyvä, että mopot saisivat kulkea sen 60 km/h, koska se on yleensä vauhti liikenteessä, eikä tarvitsisi tehdä ohituksia muuta kuin isoilla teillä.

Eero Kuusisaari, 8D

Pruukin yhtenäiskoulu

Seinäjoki

Kommentoi