Lukijoilta: ”Muruja on elon onni, suurin osa suruja”

Pikkupojan silmiin osui aamulla herätessä seinällä olevan taulun sanat: ”Muruja on elon onni, suurin osa suruja!”

Taulun sanoma ei avautunut, joten äiti joutui selittämään, mitä tuo tarkoittaa.

Äiti kertoi, että elämässä vastaan tulee epäonnistumisia, vastoinkäymisiä, myös surun hetkiä. Sen vuoksi on iloittava jokaisesta onnistumisesta, menestymisestä ja hyvää mieltä tuottavasta asiasta.

On jätettävä epäonnistumiset ja murheet taakseen ja jatkettava elämää eteenpäin. Myönteinen asia kannattaa elämän vaikeissakin hetkissä.

Kodin seinällä olleen taulun, nykykielellä sloganin, ohje tuli mieleeni koronarajoitusten alkuvaiheessa, kun maan hallitus suorastaan pakotti ikäihmiset jäämään kodin seinien sisälle.

Ketään ei voinut tavata, kaupassakaan ei oikein voinut käydä. Hallituksen väärä tiedottaminen vei ilon ja aiheutti murhemieltä.

Vähitellen kuitenkin oikea tiedotus on vapauttanut ilmapiiriä, kasvosuojuksilla on päässyt jopa kauppaan.

Moni on minulle kertonut, että liikunta on ollut suuri mielihyvän aiheuttaja. Siitä on voinut ammentaa energiaa ja voimaa.

Liikunta eri muodoissaan edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia, parantaa jokaisen itse kokemaa terveydentilaa.

Koronaepidemia alkaa, toivon mukaan, laantumaan, ja päästään viettämään normaalia elämää.

Katupojat ry on saanut pyyntöjä säännöllisen kävelytoiminnan aloittamisesta.

Tuumasta toimeen! Vappuna 1.5. kello 10 aloitetaan hotelli Sorsanpesän pysäköintialueella. Hyvän mielen kävely on noin tunnin mittainen, rauhallinen kävely.

Kävelyn aikana on mahdollisuus tarkkailla heräävää luontoa ja tehdä havaintoja. Kävellään turvallisissa ryhmissä, joiden keulilla on Katupoikien jäseniä. Kävely on tarkoitettu kaiken ikäisille, niin vanhoille kuin nuorillekin.

Ilmari Ylä-Autio

Katupojat ry:n puheenjohtaja

Seinäjoki

Kommentoi