Lukijoilta: Muut lehdet

Ilmastonmuutos nostanee suomalaispeltojen arvoa

Ruuan tuotantotapojen ja arvostuksen täytyy kehittyä, sillä vuosisadan puoleen väliin mennessä ruokaa pitäisi tuottaa noin puolta enemmän kuin nyt, arvioi Maaseudun Tulevaisuus pääkirjoituksessaan.

”Tieteen ja teknologian kehitys muuttaa ruuantuotantoa, mutta se ei tarkoita, ettei viljelijöitä tarvittaisi myös tulevaisuudessa. Heitä tarvitaan entistäkin enemmän, koska ruuantuottamisen lisäksi viljelijöiden osaamista tarvitaan muun muassa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Jos ilmastonmuutos heikentää viljelymahdollisuuksia Keski-Eurooppaa myöden, suomalaiset pellot nousevat arvoonsa. Ruokaturvan säilyminen edellyttää, että ruuan ja viljelijöiden arvostus nousee ja ruuan tuottaja saa työstään oikeudenmukaisen korvauksen.”

Kommentoi